Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr șofer din Blaj, prins cu ITP fals la un control de rutină. Polițiștii i-au făcut dosar penal


Publicat

Poliţiştii din Blaj au oprit duminică după-amiază, pentru control, un autoturism condusde un tânăr de 23 de ani, din oraș.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că pe certificatul de înmatriculare prezentat de conducătorul auto apăreau menţiuni false privind inspecţia tehnică periodică.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

Jandarmeria din Alba i-a ”dojenit” pe participanții la mitingurile fără reguli de la Alba Iulia și Blaj. N-a dat nici o amendă

Publicat

Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba a anunțat joi sancțiunile aplicate organizatorilor celor două mitinguri electorale organizate la Alba Iulia și Blaj de 1 Decembrie.

De fapt, nici unul dintre zecile de participanți nu a pățit nimic, în ciuda faptului că nu au respectat distanțarea socială și mulți dintre ei nu aveau nici măcar măști, după cum se poate vedea din imaginile de la fața locului. 

Președintele AUR a primit două avertismente scrise, iar alte persoane au fost sancționate cu ”avertisment verbal”. 

Citește și: VIDEO: Manifestație electorală la Alba Iulia, de 1 Decembrie, cu orașul în carantină. AUR a pus țambalul sub Poarta Cetății

Asta în ciuda faptului că autoritățile decretaseră prelungirea carantinei în Alba Iulia, iar prefectul anunțase că ordinul de carantinare este în vigoare, chiar dacă hotărârea INS pe acest subiect nu apăruse încă în Monitorul Oficial.

Jandarmeria a cedat în fața organizatorilor mitingului, însă nu procedează la fel în fața cetățenilor ”simpli” din oraș.

Dubla măsură după care acționează instituția se poate deduce din buletinele zilnice ale autorităților, acolo unde se menționează controale și amenzi mari pentru sute de persoane care nu poartă corespunzător masca, nu o poartă deloc sau nu au declarație pentru deplasarea în afara localității.

Tot joi, Jandarmeria Alba anunțase că președintele AUR, George Simion, a fost sancționat contravențional după mitingul electoral de la Alba Iulia, din 1 decembrie.

La insistențele presei, instituția a recunoscut că este vorba de fapt despre măsuri formale: avertismente verbale și scrise.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sens giratoriu provizoriu în Partoș. Cum va fi reorganizată circulația la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș

Publicat

În cartierul Partoș din municipiul Alba Iulia va fi montat un sens giratoriu provizoriu pentru dirijarea circulației, la ieșirea spre Sebeș. Măsura a fost luată pentru fluidizarea traficului.

La momentul publicării acestui articol, în jurul orei 10:50, în zona respectivă se înregistra un blocaj în trafic, datorat noului giratoriu ce leagă șoseaua de centură de nodul A10 Alba Iulia Sud. În prezent autoritățile caută soluții pentru fluidizarea traficului și montarea noului sens giratoriu, care ar urma să aibă loc în zona 13:00.

Vezi și VIDEO: Agitație mare la nodurile Autostrăzii A10 de la Sebeș și Alba Iulia. Se fac ultimele „retușuri” înainte de inaugurare

La coborârea de pe pasarela de la intrare în Partoș dinspre Alba Iulia nu se va mai permite virarea spre stânga pentru intrarea pe șoseaua de centură, fiind trasată linie continuă.

Șoferii care vor să intre pe șoseaua de centură din direcția menționată vor trebui să parcurgă distanța până la noul sens giratoriu de la intersecția străzilor Regiment V Vânători cu Dacilor din Partoș.

Autoritățile locale speră ca prin această măsură să fie asigurată fluidizarea circulației și să nu mai fie create ambuteiaje.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Concurs pentru ocuparea unui post vacant de paznic. Condiții pentru candidați

Publicat

primaria aiud

Primăria Municipiului Aiud organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a postului contractual vacant, cu normă întreagă, de paznic din cadrul Serviciului Poliția Locală, Birou Ordinea și liniștea publică, Paza bunurilor, Protecție civilă, Situații de urgență, Compartiment Paza bunurilor din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud.

Condiţii specifice pentru ocuparea postului:

– studii medii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat

– aviz psihologic pentru funcția solicitată

– atestat profesional, potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecția persoanelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare

– vechime în muncă: minimum 1 an.

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile de ocupare a unui post contractual vacant, prevăzute la art. 3 din H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Condiții de desfășurare a concursului:

Data, ora și locul desfășurării probei scrise: 12.01.2021, ora 10:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;

Data și locul desfășurării interviului: 15.01.2021 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu.

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune până în data de 16.12.2020, ora 16:00 la Biroul Resurse Umane, Control Intern din cadrul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, telefon 0258 861310 interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: resurse@aiud.ro, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Ion Dumitrel: Votul din 6 Decembrie la fel de important precum votul de la alegerile locale (P)

Publicat

Prin votul exprimat la alegerile locale din 27 septembrie, ne-ați acordat încrederea dumneavoastră, mie și colegilor mei din Partidul Național Liberal și pentru asta vă mulțumesc încă o dată. Duminică, pe 6 noiembrie, mergem din nou la vot. De data aceasta, nu doar pentru binele comunității noastre, ci pentru binele întregii țări.

Pentru mine, votul pentru alegerile parlamentare este la fel de important ca cel din 27 septembrie. Pentru că noi, comunitățile locale, formăm un întreg și trebuie să funcționăm ca atare. Și pentru ca să ne putem dezvolta, ca să putem pune în practică tot ceea ce ne-am propus, este nevoie de proiecte comune. Ne-ați dat girul dumneavoastră pentru că ați crezut în puterea noastră de a gestiona treburile județului și de a vă reprezenta interesele. Succesul unor astfel de activități se sprijină însă pe bună coordonare între local și național, iar pentru asta avem nevoie de o reprezentare serioasă și responsabilă în Parlamentul României. Vocea noastră, a tuturor, trebuie să se audă dincolo de hotarele județului și de aceea, votul de duminică este foarte important.

Vă rog să veniți la vot duminică, cu aceeași încredere în Florin Roman și echipa de parlamentari a Partidului Național Liberal, iar votul dumneavoastră să ne fie chiar piatra de temelie pentru proiectele pe care ni le-am propus, pentru dezvoltarea comunităților, pentru siguranța și bunăstarea tuturor.

Să ne vedem cu bine și în siguranță și să consolidăm, de data aceasta, parteneriatul pentru România!

Ion Dumitrel,

Președintele Consiliului Județean Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate