Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânără din Ocna Mureş, REŢINUTĂ de Poliţie. Promitea diplome de specializare false, după cursuri de perfecţionare

femeie-catuse-arestata-inchisoare-300x169

Publicat

O tânără din Ocna Mureş a fost reţinută de Poliţie pentru înşelăciune. Administrator al unei firme, organiza cursuri de specializare în domeniul prelucrării şi protecţiei datelor personale şi promitea diplome autorizate de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației, însă nu avea acte legale pentru această activitate. A încasat ilegal aproximativ 10.000 de lei, după ce a reuşit să convingă aproximativ 20 de persoane din Alba şi Sibiu să se înscrie şi să participe la cursuri.

Potrivit IPJ Alba, luni, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de o tânără de 30 de ani, din Ocna Mureş, care este cercetată pentru înşelăciune.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că, în perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, tânăra, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi organizat, în Alba Iulia, cursuri de perfecţionare în domeniul prelucrării şi protecţiei datelor personale, la finalul cărora cursanţii urmau să obţină diplome autorizate de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale și Ministerul Educației Naţionale.

În realitate, societatea sa nu era autorizată să organizeze astfel de cursuri, dar tânăra a reuşit să convingă aproximativ 20 de persoane, din judeţele Alba şi Sibiu, să participe la acestea, contra sumei de 500 de lei/persoană. La finalul cursurilor, participanților nu le-a fost eliberată nicio adeverinţă sau diplomă.   

În cursul zilei de azi, 23 aprilie 2019, reţinuta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax