Connect with us
Publicitate

AIUD

Tânărul de 23 de ani care a provocat un ACCIDENT MORTAL în Aiud a primit 4 ani de închisoare cu executare

Publicat

Tânărul de 23 de ani din Ciumbrud care s-a urcat beat la volan și a provocat un accident în municipiul Aiud, în noiembrie 2017,  în urma căruia o femeie și-a pierdut viața iar nepoata ei de numai 11 ani a suferit leziuni corporale grave, și-a aflat pedeapsa. Judecătoria Aiud l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Potrivit IPJ Alba, Andrei Pop în data de 27 noiembrie 2017, în jurul orei 17.30 în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă din municipiul Aiud,  nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 63 de ani şi nepoatei sale în vârstă de 11 ani, ambele din Aiud, care erau angajate în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroşându-le.

În urma impactului femeia a decedat iar fetiția a suferit leziuni corporale grave. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a descoperit că avea o alcolemie de  0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

După 6 luni de la data producerii tragicului accident, Andrei Pop a primit sentința din partea Judecătoriei Aiud.

El a fost judecat pentru  acuzațiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Părțiile civile ale dosarului au solicitat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în omor calificat şi tentativă la omor calificat, dar magistrații de la Judecătoria Aiud au respins ca fiind neîntemeiată cererea.

Pe data de 9 mai judecătorii l-au condamnat , la 4 ani de închisoare cu executare, și a obligat firma de asigurare la plata unor daune morale în valoare de peste 120.000 de euro, respectiv a unor daune materiale şi cheltuieli judiciare de aproape 13.000 de lei.

„Condamnă inculpatul POP ANDREI, la următoarele pedepse:pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă; – pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1, 2 Cod penal, pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art. 38 alin. 2, art. 39 alin. 1 lit. b) C. pen. contopeşte pedepsele de mai sus, aplică cea mai grea dintre pedepse, anume pedeapsa de 3 ani închisoare pe care o sporeşte cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse (3 ani), inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare. Deduce din pedeapsa rezultantă durata reţinerii şi a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu de la 27.11.2017 la zi. Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Pop Andrei prin încheierea penală nr. 1/CP/2018 a Tribunalului Alba, precum şi obligaţiile stabilite prin respectiva încheiere”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Aiud.

Decizia nu este finală și ea poate fi atacată într-un termen de 10 zile.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax