Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânărul din Aiud care a violat și ucis o bătrână de 91 de ani și-a aflat pedeapsa finală. Cât va sta închis


Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Vasile Crișan, tânărul de 28 de ani din Aiud, care a violat și sugrumuat o femeie de 91 de ani și a lasat-o să moară, și-a primit pedeapsa finală din partea magistraților Curții de Apel Alba Iulia. 

La Tribunalul Alba, la începutul lunii sepembrie, Vasile a fost condamnat la 24 de ani de închisoare cu executare, dar a făcut apel. 

Magistrații instanței superioare au respins apelul acestuia, soluția fiind definitivă, în consecință, Vasile va sta 24 de ani după gratii pentru fapta sa.

Modul în care tânărul a violat-o pe bătrână, a bătut-o și apoi a sugrumat-o ca să își ascundă urmele, au fost detaliat de procurori în motivarea judecătorilor Tribunalului Alba.

Tânărul de loc din localitatea Păgida se ocupa cât era în libertate cu îngrijirea animalelor unui localnic din comună, dar de asemenea mai era chemat la treburi gospodărești și de alte persoane din zonă.

CITEȘTE ȘI: Monstrul din Aiud care a violat și ucis o bătrână de 91 de ani, nemulțumit de pedeapsa primită. Detalii din rechizitoriu

În seara zilei de 5 aprilie, după ce și-a terminat treaba la un localnic, a mers la locuința bunicii sale unde a mâncat, iar apoi la el acasă, unde a consumat aproape jumătate de litru de țuică de prune, și aproape un litru și jumătate de vin.

După ce a consumat băuturi alcoolice s-a hotârăt să meargă la bătrâna de 91 de ani pentru a întreține relații sexuale cu aceasta.

Vasile știa că bătrâna locuiește singură, deoarece în trecut a mai ajutat-o pe aceasta la tăiatul  de lemne, se arată în rechizitoriu.

În drum spre casa bătrânei, aceasta a fost surprins de sistemul de supraveghere montat pe o casă. Când a ajuns în fața locuinței victimei, a sărit gardul și a intrat în casă peste bătrâna care dormea.

Bărbatul s-a așezat în pat lângă victimă și a încercat să întrețină un raport sexual cu aceasta, dar bătrâna s-a opus, moment în care acesta a început să o lovească cu palma, pumnul și să o strângă de gât.

”(…) victima s-a lovit cu capul de marginea patului și a căzut pe podea. Inculpatul  a ridicat-o pe victimă în pat, moment în care aceasta a început să strige „mă omoară, mă omoară”, și a întreținut un prim raport sexual normal cu acesta”, se mai arată în documentul citat.

Bărbatul nu s-a oprit la a o viola o singură dată pe bătrână, ci a stat aproape două ore în locuința acesteia, unde a violat-o în repetate rânduri.

Între actele de viol bărbatul ieșea afară și fuma, iar pentru a-și ascunde urmele strângea după el mucurile de țigară.

După ce a violat-o pentru ultima dată, pentru a-și ascunde fapta, bărbatul s-a decis să o ucidă pe femeie. Mai exact, a sugrumat-o pe femeie timp de cinci minute, până când a crezut că a omorât-o.

După, Vasile a plecat spre casă.

Victima a fost găsită ziua următoare de o rudă care a venit la casa bătrânei pentru a-i aduce mâncare. Femeia se afla într-o stare gravă și a transportată de urgență la spitalul din Aiud, apoi la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, unde decedat în data de 23 aprilie, din cauza traumelor produse de bărbat.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    sâmbătă, 17.10.2020 at 12:18

    Ce pedeapsa modica. In SUA lua pe putin 50 de ani. Dar ce mai conteaza viata unui batran in Romania ? Asta in 10 ani, de nu si mai repede este afara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cum arată Hummer EV, ”monstrul” electric lansat de GM. Are 1000 de cai putere și ajunge la 100 km/h în 3 secunde

Publicat

General Motors a dezvăluit marți GMC Hummer EV, primul său pickup electric. Vehiculul are 1.000 CP și un preț de pornire de Prețul de start este de 112.595 de dolari.

Producătorul menționează că versiunea 2022 va scădea până la 100.000 de dolari, iar în 2023 vei mai scădea cu peste 10.000 de dolari.

Hummer EV patru uși, tracțiune integrală și trei motoare alimentate de un pachet de baterii din Ultium. Conform specificațiilor oficiale, aceste detalii sunt suficiente pentru o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde. Având în vedere aspectul impozant și fapul că nu pare o mașină ușoară, nici autonomia de 560 de kilometri nu trebuie trecută cu vederea.

The 2022 GMC HUMMER EV’s design visually communicates extreme capability, reinforced with rugged architectural details that are delivered with a premium, well-executed and appointed interior.

Pare a fi cea mai fiabilă baterie a oricărui vehicul GM cu un propulsor electric. De asemenea, are direcție integrală, care îi permite să circule în diagonală într-un mod numit Crabwalk. Are panouri de acoperiș detașabile și un sistem de suspensie pneumatică care poate ridica vehiculul cu 15 centimetri.

Modelul inițial de lansare a ediției 1 vine doar în alb, cu un sistem interior „Lunar Horizon”.

Sursă foto: gmc.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI: Cod Galben de ceață în județul Alba. Viziblitate redusă local sub 200 m și izolat sub 50 m. LOCALITĂȚI vizate

Publicat

ceata

O atenționare Cod Galben de ceață a fost emisă de meteorologi pentru județul Alba și alte județe din țară, joi, 22 octombrie. Până la ora 10:00, în mai multe localități se va semnala ceată care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Localități vizate în județul Alba: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Cricău, Rădești, Cut.

Atenționări similare sunt valabile și în localități din județele Covasna, Brașov, Mureș, Sibiu, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Cluj, Teleorman, Harghita.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cele 27 de state membre UE au ajuns la un acord istoric cu privire la noua Politică Agricolă Comună

Publicat

Miniştrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord, după lungi negocieri, asupra unei reforme a noii Politici Agricole Comune (PAC), destinată să ţină cont mai mult de provocările climatice şi asupra mediului înconjurător.

„După o luptă îndelungată, am ajuns la un acord crucial”, a declarat miercuri dimineaţa ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, la finalul reuniunii miniştrilor europeni ai Agriculturii, care a avut loc la Luxemburg.

Oficialul german a dat asigurări că a fost găsit un echilibru între îngrijorările privind sustenabilitatea, constrângerile ecologice şi securitatea alimentară. Orientările adoptate de statele membre vor face obiectul negocierilor cu Parlamentul European, în ideea ca acestea să intre în vigoare începând din luna ianuarie 2023.

În centrul discuţiilor care au început luni a figurat sistemul „eco-schemelor”, propuse de Comisia Europeană (executivul UE) pentru a „înverzi” agricultura europeană prin remunerarea serviciilor făcute mediului înconjurător de către fermieri. Statele membre trebuie să ajungă la o majoritate calificată cu privire la valoarea, definiţia şi obiectivul acestor acestor servicii.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a susţinut la Consiliul AgriFish că România nu este de acord cu stabilirea unui procent obligatoriu pentru eco-scheme în noua Politică Agricolă Comună (PAC), mai ales pentru statele membre ale căror plăţi directe sunt sub 90% din plata medie europeană.

„Legat de arhitectura verde, de eco-scheme, România reiterează că statele membre ar trebui să aibă flexibilitatea de a decide în funcţie de nevoile specifice.

Am prefera să nu existe o alocare distinctă pentru eco-scheme. Oricum 20% din plăţile directe pentru eco-scheme este prea mult.

Considerăm că nu trebuie să se introducă un procentaj obligatoriu pentru statele membre ale căror plăţi directe sunt sub 90% din plata medie europeană”, a declarat Adrian Oros, în prima zi a reuniunii Consiliului AGRIFISH, unde a prezentat poziţia României privind Planurile Strategice ale noii Politici Agricole Comune (PAC).

Statele membre şi eurodeputaţii ar trebui să ajungă la un acord, până la începutul lui 2021, asupra regulilor care se vor aplica începând de la 1 ianuarie 2023.

Ssursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Exploatarea aurului aluvionar, în Apuseni: O firmă din Cluj vrea să extragă metalul prețios din râul Arieș, în zona Lupșa

Publicat

O firmă din Cluj – Napoca vrea să extragă aur aluvionar, prin metoda separării gravitaționale, dintr-o zonă a râului Arieș aflată în extravilanul localității Mănăstire, comuna Lupșa. Procesul constă în separarea gravitațională a aurului împreună cu metalele grele din aluviunile nisipoase din pârâu, metodă care nu folosește mercur sau alte substanțe toxice. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Exploatarea aurului aluvionar din albia minoră a râului Arieș – Perimetrul Lupșa 1”, propus a fi amplasat în comuna Lupșa, sat Mănăstire, extravilan, titular Kubera Gold Serv SRL din Cluj – Napoca.

Potrivit memoriului de prezentare, activitatea de extracție a aurului aluvionar din perimetrul de exploatare constă în separarea gravitațională a aurului împreună cu metalele grele, din aluviunile nisipoase din albia minoră a râului Aries.

Se vor executa lucrări de exploatare cu următoarele caracteristici:

– va fi exploatată o suprafață totală de cca. 55.400 mp;

– adâncimea de colectare este cuprinsă între 0,15 și 0,5 m, în funcție de grosimea și granulometria depozitului aluvionar;

– proiectul conform denumirii sale, are ca scop exploatarea aurului aluvionar și nu a întregii mase de aluviuni în care este cuprins acest aur.

Zona efectivă de exploatare are următoarele caracteristici:

– Lungime perimetru = 1.830 m;

– Lățime medie = 30 m;

– Adâncimea de extracție: 0,15 – 0,5 m, cu un pilier de 0.5 m deasupra talvegului.

Metodologia de extracție a aurului din nisipurile aluvionare prevede următoarele faze și va începe dinspre aval spre amonte și dinspe firul văii spre maluri:

– extragerea nisipului aluvionar prin intermediul unei drage mobile cu acționare electrică (opțional diesel);

– în cazul în care aluviunile sunt cimentate natural se va folosi cupa buldoexcavatorului pentru dezagregarea acestora;

– sortarea gravitaționara a acestuia pe plan înclinat sau cu ajutorul unui trommel, cu selectarea fragmentelor de aur liber și a metalelor grele (magnetit, pirită, calcopirită, pirotină, etc.);

– recuperarea mineralelor grele și a aurului liber

– depunerea nisipului sortat gravitațional aproximativ în aceleași zone de unde a fost prelevat.

Cantitatea totală de aluviuni existenta în zona de albie din interiorul perimetrului de exploatare calculată este de 16.620 mc. Metoda propusă pentru procesarea aluviunilor aurifere prevede procesarea prin dragare cu aspirație doar a fracției cu dimensiuni mai mici de 5 mm.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate