Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânărul din Şard, care a fost internat în stare gravă la secţia ATI cu gripă a DECEDAT. Cel mai GRAV caz de gripă din Alba, semnalat în ultimii ani

Publicat

spital 1 Tânărul de 33 de ani din Şard care a ajuns în data de 4 martie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia cu gripă a decedat sâmbătă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, medicul  Liana Stănescu a cofirmat decesul tânărului şi a spus că în ultimele zile starea lui s-a agravat.

Dr. Liana Stănescu a precizat pentru Ziarul Alba24 că bărbatul a avut o pneumonie bacteriană şi a fost ventilat mecanic până în ultima zi. Acesta este cel mai grav caz de gripă din judeţul Alba, semnalat în ultimii ani.

Tânărul de 33 de ani era internat la secţia ATI a spitalului din data de 4 martie. Săptămâna trecută starea lui s-a ameliorat, dar se pare că după tratamentul pe care l-a urmat infecţia bacteriană de la plămâni a reapărut.

Sâmbătă, 14 martie, tânărul de 33 de ani din Şard, care a fost diagnosticat cu gripă la începutul lunii a decedat. Bărbatul a avut o pneumonie bacteriană secundară şi până în ultima zi a fost ventilat mecanic.

Cu toate că starea lui se ameliorase săptămâna trecută după tratamentul pe care l-a urmat pentru infecţia bacteriană, Liana Stănescu a declarat pentru Ziarul Alba24 că starea tânărului se agavase în ultimele zile. Săptămâna trecută aceasta spunea că în momentul în care a fost adus la spitalul din Alba Iulia  „plămânii erau complet compromişi”.

Pacientul a avut febră mare, tuse şi senzaţie de lipsă de aer, motiv pentru care a fost necesară intubarea lui, dar şi dureri musculare şi articulare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă a menţionat că „de la epidemia de gripă porcină nu au mai fost cazuri de gripă atât de grave în judeţul Alba”. În ultimii doi ani bolnavii de gripă care au ajuns la unitatea medicală din Alba Iulia au fost „în limitele normalităţii”, spune Liana Stănescu.

Precizăm că de la începutul anului au fost semnalate mai multe cazuri grave de infecţii respiratorii acute severe, unele dintre ele ducând şi la decesul pacienţilor, în zone din ţară cum sunt Sibiu, Arad, Cluj, Olt sau Galaţi. În cazul acestora, a fost confirmat virus gripal A(H1) sau A(H3).

Cele 12 persoane care au murit nu erau vaccinate şi aveau afecţiuni medicale preexistente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax