Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini de la accidentul din Franța. Tânărul din Sebeş ar fi condus după ce a dormit doar două ore în trei zile

Publicat

accident duba franta Moartea fulgerătoare a tânărului de 22 de ani din Sebeş, în teribilul accident petrecut în noaptea de miercuri spre joi în Franţa aduce în atenţie probleme în activitatea şoferilor din companiile de transport internaţional. Unii colegi spun că accidentul s-ar fi petrecut pentru că tânărul ar fi fost foarte obosit şi că nu ar fi fost lăsat de dispecer să se odihnească.

Vezi şi FOTO: Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Sebeş şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier grav, petrecut în Franţa

Alex era angajat al unei firme de transport, iar colegii acestuia susţin că a fost obligat să parcurgă 1.950 de kilometri în 20 de ore. A murit într-un accident produs noaptea, în Franţa, după ce autoutilitara pe care o conducea s-a izbit de un TIR.

mesaj alex Într-o fotografie distribuită  pe internet, cu o conversaţie care este atribuită victimei accidentului, Alexandru Sântu, se poate vedea că acesta îi se cere de mai multe ori dispecerului să îl lase să doarmă 2 ore pentru că este foarte obosit. Dispecerul nu este de acord şi insistă ca acesta să conducă în continuare pentru a ajunge la timp la destinaţie. În final, Alex Sântu acceptă să continue cursa obosit dar spune că mesajele transmise de el vor fi văzute şi de alţii, potrivit adevărul.ro.

”Mai profitaţi mă mult de inocenţa tinerilor, forţându-i să vă care piuliţele fără a avea timp de odihnă? Cine plăteşte pentru viaţa lui Alex? A murit ca un câine pe asfalt departe de cei dragi, pentru voi … patroni şi dispeceri lacomi!!! Copiilor nu mai acceptaţi, când vă e somn dormiţi, închideţi telefonul şi dormiţi. M-am săturat să mă întâlnesc cu voi prin parcări, ca mai apoi să aflu că aţi murit între fiare… Odihneşte-te în pace prietene, jur că cineva o să plătească pentru asta”, a scris unul dintre prietenii săi, pe Facebook.

Pe facebook a fost postat și un video de la accident:

Il est encore dans sa cabine en ce moment. Maison Neuve. Charente

Posted by Andria Loulou on 5 Aprilie 2017

”Un suflet extrem de bun. Un şofer excelent! Avea 2 mii km la bord. 3 zile şi 3 nopţi în care a dormit doar 2H!! Plecase de acasă doar de câteva zile. (…) Am vorbit cu prietena lui şi mi-a confirmat timpul lui de 2h somn în 3 zile şi 3 nopti. Alex, prudent, atent, rezistent la condus… Dormise doar două ore… După care s-a întâmplat tragedia. Din câte am auzit dispecerul de la excelent nu l-a lăsat să doarmă”, spune alt prieten, pe reţeaua de socializare. Sute de persoane au transmis condoleanţe, iar mulţi au criticat politica praticată de firmele de transport în ceea ce priveşte timpul de odihnă al şoferilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. Bogdan

    sâmbătă, 08.04.2017 at 01:30

    Fost sofer de comunitate , am renuntat din aceasi cauza , oboseala , si chiar am avut vreo doua intamplari cand am adormit la volan si nici acuma nu imi dau seama cum m-am trezit in ultima clipa , majoritatea firmelor de transport de 3,5 functioneaza asa , sunt curse foarte lungi si multe nopti nedormite , oboseala se acumuleaza si asta rezulta ,nici un om nu e facut sa reziste la o asemenea oboseala si bataie de joc ,nu e vorba de experienta ci de o chestiune de timp ,caruia ii se poate intampla oricui , pe patron nu il intereseaza cat dormi tu , doar cat incaseaza el ,atat . De dispecerii nu mai vorbim majoritatea care sunt acolo nu au nici o treaba cu domeniu respectiv , el nu se gandeste ca in ultimele 48 ore ai dormit 2 ore , nu stie ce inseamna oboseala de genu , am si eu cateva mesaje gen cel de sus cu NU OPRITI sau amenintari , care se practica la majoritatea firmelor din Alba .

    • catalin

      marți, 11.04.2017 at 14:29

      Nu mai acceptati asa ceva. Luati-va voi masina si mergeti pe cont propriu. Pe bursa poloneza merge bine treaba, fara express, preturi acceptabile.Sunt case de expeditii cum ar fi in time unde nu se dau curse peste 800 – 900 km si au timpi de tranzit rezonabili. Va trebuie doar masina noua si va primesc imediat. Evident, firma si toate cele. Eu sunt pe cont propriu de 7 ani si nu ma doare capul.

  2. Mihai

    sâmbătă, 08.04.2017 at 02:08

    NU ne intereseaza acesta stire!
    Nu ne intereseaza cat a dormit acest sofer „albanez”
    Nici pe el nu l-a interesat cat timp am dormit EU noaptea asta….
    atata cat ii pasa acestuia, atata ma intereseaza cate ore a dormit

    • Andrei

      sâmbătă, 08.04.2017 at 15:54

      Sti de ce nu te intereseaza aceasta stire si cat a dormit omu ala , nu te intereseza pentru ca ai un caracter de om jegos ,atat poti . Sigur tu nu meriti nici sa dormi dupa cum te exprimi .

  3. A.D.

    sâmbătă, 08.04.2017 at 10:28

    Caz identic cu cel petrecut acum 2 ani tot in Franta, cand un tanar din Partos si-a pus capat zilelor si a omorat si un om nevinovat sofer de TIR.
    Acesti „patroni ” de firme de transport sunt de fapt niste gainari cu pretentii de interlop, care dupa cateva furturi si cateva luni de ajutor social adunate prin Anglia sau Franta si-au luat 2-3 rahaturi de furgonete si pacalesc tineri inconstienti si nepriceputi cu salarii mari…pe care acestia nu apuca sa le incaseze.

  4. ...!..

    sâmbătă, 08.04.2017 at 14:06

    A.D la fel si tu Mihai…ciocu mic ca inca se pare ca nu v-ati trezit

    • A.D.

      duminică, 09.04.2017 at 09:21

      Eu mi-am spus opinia. Tu …nu stiu ce ai vrut sa spui . Argumenteaza …

  5. Alecs

    sâmbătă, 08.04.2017 at 19:17

    Eu sunt coordonator intr-o firma de transport de camioane.Le repet intruna soferilor sa nu depăsească timpi de condus sau încărcătura maximă.Dar la nivel de expres e clar ca ar fi nevoie de tachografe dar chiar si fara soferul trebuie sa fie responsabil de marfa ce o transporta si de sănătatea individuală.Câți soferi nu si-au lăsat camioanele prin parcări si au plecat acasă cand au simtit ca se abuzează de ei.Si e drept ca sunt o multime de dispatcheri care nu tin cont de timpi de odihnă sau nici măcar nu au noțiuni generale.Sunt prea presați de înțelegerile cu clienți,accepta orice.

  6. ...!..

    duminică, 09.04.2017 at 10:32

    A.D…opinia ta era spusa daca taceai…iar tu Mihai la fel trebuia sa procedezi…mai bine nu…

  7. catalin

    marți, 11.04.2017 at 14:26

    Un sofer bun nu ar conduce niciodata 1 – 2 zile in continuu. Nu va mai lasati calcati in picioare de patroni. Patronul nu te poate obliga sa conduci obosit. Dati-va demisia in masa sa vedeti cum se alege praful de contractele lui. Trebuie sa fiti uniti.

  8. adrian

    miercuri, 31.05.2017 at 17:45

    Sa-ti fie tarana usoara Alex, numai noi stim ce inseamna sa lucram in curierat express,nu merita sa fortezi si sa te autodepasesti ca toti cedam!pacat de el,22ani avea toata viata in fata!noi suntem de vina ca acceptam conditiile ce ni se impun,in sistemul asta de a coordona soferi vor mai fi victime,poate eu,poate fiecare dintre noi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax