Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânărul pianist Felix Constantinescu, elev al Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, laureat al unui concurs internațional

Publicat

Tânărul pianist Felix Constantinescu, elev al Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia este laureat al Concursului Internațional de Pian „Franz Liszt” din Italia. Elevul din Alba Iulia a obținut premiul întâi la categoria Kinder C (13-15 ani) cu un impresionant punctaj de 98. 

Felix este elev în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și este pregătit sub îndrumarea profesoarei coordonatoare Cecilia Simion. 

Grottammare, Italia – Concursul Internațional de Pian „Franz Liszt”, organizat de Academy Liszt Music Art (ALMA), s-a desfășurat între 20 și 23 octombrie 2024, atrăgând talente din întreaga lume. Ajuns la a IX-a ediție, acest prestigios eveniment își propune să descopere și să promoveze tineri pianiști cu o sensibilitate specială pentru repertoriul lui Franz Liszt.


Competiția s-a împărțit în două categorii: Kinder, pentru copii până la 15 ani, și Profesională, dedicată pianiștilor cu vârste între 16 și 30 de ani. Evenimentul a devenit un punct de referință în lumea muzicală internațională, fiind o platformă importantă pentru tinerii artiști în drumul lor spre excelență.

Felix a avut onoarea de a participa, alături de membrii juriului și câștigătorii categoriei Profesionale, la recitalul de închidere al festivalului, desfășurat pe 22 octombrie 2024, ziua aniversară a nașterii lui Franz Liszt. Evenimentul a avut loc într-un cadru impresionant, la biserica S. Giovanni Battista, care găzduiește Muzeul Sistino Piceno, aducând astfel un omagiu moștenirii culturale și artistice a marelui compozitor.

Concursul de la Grottammare continuă să fie o rampă de lansare pentru tinerii pianiști, iar succesul lui Felix reprezintă o promisiune pentru viitorul muzicii clasice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate