Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânărul taragostist din Alba, Andrei Haneș, premiul I la festivalul ”Ion Petreuș 2020” din Baia Mare

Publicat

Tânărul taragostist din județul Alba, Andrei Haneș, a obținut premiul I la Festivalul ”Ion Petreuș 2020” desfășurat la Baia Mare. 

Evenimentul s-a desfășurat în 18-19 iulie și a fost organizat de Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” (director Iulia Dăncuș).

Citește și VIDEO: Andrei Haneș și pasiunea pentru taragot, inspirată de Dumitru Fărcaș. Tânăra speranță a muzicii tradiționale din Apuseni

Festivalul a reunit pe scenă numeroși tineri talentați din toatî țara și din Republica Moldova.

Andrei Haneș a obținut premiul întâi la secțiunea instrumentiști 16-30 de ani.

Juriul a fost alcătuit din Elise Stan (președintele juriului), Marinel Petreuș, Gheorghe Mihai Bârlea, Virgil Jicăreanu și Petru Giurgi.

Cine este tânărul artist

Andrei Haneș este una dintre marile speranțe ale muzicii Munților Apuseni, grație talentului său extraordinar, dublat de ani de muncă.

Andrei cântă la taragot, fiind remarcat de Dumitru Fărcaș, care, după ce l-a auzit, i-a prezis un viitor strălucit. Marele artist l-a luat sub aripa lui și a insistat ca Andrei să meargă la Cluj, să studieze muzica.

În ultimii ani a participat la multe concursuri, unde a câștigat mai multe trofee, dintre care, cu o însemnătate deosebită este trofeul festivalului „Taragotul de Aur, Dumitru Fărcaș” de care Andrei, dar și familia sa, care l-a susținut întotdeauna, sunt foarte mândri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax