Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Taragotistul Tudor Vârciu a obținut Marele premiu al Festivalului „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”. Lista câștigătorilor

Publicat

t

Un tânăr taragotist din Scărișoara, județul Alba, a câștigat Marele Premiu al Festivalului – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești desfășurat, duminică, la Abrud.

În urma concursului pentru secțiunile soliști vocali și soliști instrumentiști, juriul festivalului l-a desemnat câștigător al Marelui Premiu pe Tudor Vârciu, interpret la taragot, din comuna Scărișoara.

v

De asemenea premiile I la cele două secțiuni au fost câștigate de Andrei Todea (vioară), din Alba Iulia, și Diana Izabela Marin, solist vocal, din Târgu Mureș.

s

Premiile Festivalului – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”

marele premiu – Tudor Vârciu la taragot, din Scărișoara
premiul I – Andrei Todea la vioară, din Alba Iulia
premiul I – Diana Izabela Marin, solist vocal, din Târgu Mureș
premiul II – Bogdan Rareș Crișan la taragot, din Galda de Jos
premiul II – Sebastian Șerban, solist vocal, din Târgu Mureș
premiul III – Anamaria Gligor, solist vocal, din Bistra
premiul III – Roxana Mărginean, solist vocal, din Câmpeni

Tineri interpreți din întreaga țară au participat, duminică, 30 iunie 2019, la Abrud, la Festivalul – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești, au transmis reprezentanții Centrului de Cultură Augustin Bena.

Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a XXXVI-a ediție, a debutat cu expoziția de artă fotografică „În vâltoarea vieții”, realizată de Vasile Sârb, coordonatorul Clasei de Fotografie din cadrul Școlii de Artă și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Ulterior festivalul a cuprins concursul național de folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” secțiunile soliști vocali și soliști instrumentiști, la care s-au înscriși tineri din întreaga țară. Concursul a fost urmat de recitaluri susținut de Ansamblul de dansuri populare „Tradiții” al Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, Grupul vocal al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Abrud, coordonat de profesorul Mirela Danciu și Ansamblului folcloric „Țarina” al Cupru Min Abrud.

Din program nu au lipsit nici demonstrații de zumba, arte marțiale sau focuri de artificii. Programul a fost întregit de un spectacol extraordinar de folclor cu participarea Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de soliștii vocali Bianca Șușman (câștigătoarea marelui premiu la ediția festivalului concurs din anul 2018), Dorina Nariţa, Nicolae Plută, Floricica Moga, Nicolae Tuhuţ, Leontina Fărcaș, Mirela Mănescu.

Vezi și: VIDEO: Tânărul instrumentist Andrei Haneș, ”urmașul” lui Dumitru Fărcaș. Povestea Apusenilor, ”spusă” la taragot

Nu au lipsit nici dansuri populare puse în scenă de dansatorii ansamblului Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, coordonat de Alexandra și Flaviu Mârza. Festivalul s-a încheiat cu un recital susținut de Adina Roșca și un concert extraordinar de muzică ușoară susținut de Oana Radu.

Festivalul – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” este organizat de Consiliul Județean Aba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Abrud.

VIDEO: Tudor Vârciu și taragotul fermecat

YouTube video

Foto: Vasile Sârb

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax