Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Târgul căciulilor” de la Blaj, în siguranță. Polițiștii vor acționa cu efective suplimentare. Recomandări de la IPJ Alba

Publicat

politisti drum În perioada desfășurării târgului tradițional de la Blaj, intitulat „Târgul căciulilor”, polițiștii vor acționa cu efective suplimentare pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În perioada 5 – 6 decembrie, pentru prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta buna desfășurare a târgului tradițional al căciulilor de la Blaj, polițiștii din Alba acționează cu efective suplimentare.

Astfel, peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Poliţie Municipiului Blaj şi de la secţiile de poliţie rurală arondate Poliţiei Municipiului Blaj, din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice şi arme, explozivi, substanţe periculoase vor acționa pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, combaterea evaziunii fiscale, precum și a comerţului ilicit.

Pentru asigurarea fluenţei traficului auto şi pietonal în municipiul Blaj, în zona de desfășurare târgului, vor acţiona poliţiştii de la rutieră împreună cu poliţişti de la Poliţia Locală Blaj.

Totodată, pentru prevenirea accidentelor, pe principalele artere rutiere ce duc la Blaj, vor acţiona echipaje de poliţie rutieră, în filtre rutiere şi cu aparate radar.

Pentru ca acest eveniment să se desfăşoare fără evenimente negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

– Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare! Manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!

– Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

– Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile locuinței!

– În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

– Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

– Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

– Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax