Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Târgul căciulilor la Blaj, o tradiție veche de 300 de ani, păstrată și în acest an

Publicat

Târgul Căciulilor s-a organizat și în acest an la Blaj, în 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Această tradiție, prezentă în documente de peste 300 de sute de ani s-a dezvoltat cu timpul, iar acum la acest târg se vând, printre căciuli, produse de tot felul.

În acest an, pe lângă varietatea de căciuli, negustorii au adus în fața cumpărătorilor și articole vestimentare. Astfel, cei care au fost prezenți la târg au putut să achiziționeze și paltoane, blănuri, geci, pulovere, eșarfe, fulare, mănuși sau chiar covoare.

Târgul a adunat și în acest an o mulţime curioasă să vadă produsele expuse. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Blaj, Raluca Damian, a declarat pentru Alba24.ro: „Sunt peste 5000 de persoane la târgul căciulilor anul acesta, mult peste așteptările noastre”.

„Vechiul târg al căciulilor care are loc an de an în 6 decembrie a fost redenumit, iar acum sărbătorim Târgul lui Moș Nicolae. Este un motiv în plus să ne bucurăm de aceste momente”, declară primarul orașului Blaj, Gheorghe Rotar.

La Târgul Căciulilor vin producători din tot județul, cu articole de toate felurile, mărimile și prețurile. Căciuli tricotate, căciuli de blană sau de piele, pentru femei, bărbați și copii. Prețurile produselor se potrivesc oricărui buzunar, variind între cele mai mici și cele mai mari sume.

Amenajarea tarabelor cu căciuli a început de luni: de la orele 16.00 s-a închis circulația pe străzile Republicii, Astra și Andrei Șaguna, dinspre Piața Mare Agroalimentară din Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: De Mos Nicolae, la Blaj: Târgul Căciulilor, una dintre cele mai vechi tradiții de pe valea Târnavelor | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax