Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Târgul de Carte „Alba Transilvana” la Alba Iulia. Cărţi pentru toate vârstele şi preţuri de la 1 leu. PROGRAMUL

Publicat

targul de carte alba transilvana În acest weekend, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, vedeta este cartea. Ca în fiecare primăvară, evenimentele culturale din Cealaltă Capitală încep cu Târgul de Carte Alba Transilvana. În acest an, evenimentul a primit şi binecuvântarea IPS Irineu, care a fost prezent la deschiderea târgului de carte alături de oficialităţi, dar şi de actorul Dorel Vişan.

Aflat la ediţia a VIII-a, târgul reuneşte şi în acest an zeci de autori, editori, traducători, distribuitori, tipografi, bibliotecari, agenţi literare, critici din ţară. Preţurile la care găsiţi cărţile de la târg sunt accesibile oricărui buzunar, încep de la 1 leu, iar alte edituri oferă şi reduceri promoţionale de 20%, 50%.

În această perioadă se desfăşoară şi Festivalul „Lucian Blaga” care marchează 120 de ani de la naşterea poetului şi filosofului născut în satul Lancrăm şi ediţia VI a Festivalului Internaţional de Literatură Umoristică şi Grafică Satirică, cu 28 de epigramişti la Alba Iulia.

În următoarele trei zile la Alba Iulia se desfăşoară ediţia a VIII-a a Târgului de Carte „Alba Transilvana”. La evenimentul de deschidere al celei de-a VIII ediţii a Târgului de Carte „Alba Transilvana” au participat primarul Mircea Hava, viceprimarul Gabriel Pleşa, vicepreşedinţii CJ Alba, Florin Roman şi Alin Cucui, IPS Irineu, actorul Dorel Vişan, directorul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, Mioara Pop.

Pentru că trăim  într-o lume în care tehnologia şi televizorul ne acaparează zilnic, astfel încât uităm să ne mai folosim mintea şi imaginaţia, primarul Mircea Hava a spus că: „Eu mă gândesc la mine, că atunci când eram mic am citit foarte mult pentru că nu aveam televizor. A fost foarte bine. Dacă citeşti poţi să îţi imaginezi şi lucrurile astea ale copilăriei mi-au rămas şi astăzi. Din păcate, televizorul şi tot ce înseamnă sticla, şi cea tactilă, ocupă foarte mult timp din viaţa noastră. E rău să primeşti informaţia fără să o digeri.

Este foarte bine care fiecare să îşi ia informaţia, să o citească. A citi, pentru fiecare tânăr înseamnă un vocabular, mult mai multe cuvinte. A citi înseamnă a învăţa. Cu totul altfel este atunci când înveţi, să citeşti şi să îţi foloseşti ochiul minţii. Nu sunt împotriva tehnologiei, şi eu o folosesc, dar trebuie să faci o diferenţă. Ca şi tată de doi copii sunt foarte fericit când îi văd că citesc foarte mult, în special fiica mea. Este cu totul altceva când citeşti, îţi imaginezi şi vezi cu ochiul minţii. Din carte înveţi foarte multe lucruri”.

„Mă bucur că mai aveţi puterea an de an să mai faceţi acest târg, pentru că trăim într-o lume tot mai deculturalizată, mai necivilzat, tot ma urâtă, iar atunci orice urmă şi acţiune care îl apropie pe om de sufletul lui este lăudabil şi bine venit”, a spus actorul Dorel Vişan.

Programul de vizitare al Târgului de carte „Alba Transilvana”:

Vineri, 8 mai: 10.00 – 20.00
Sâmbătă, 9 mai: 10.00 – 20.00
Duminică, 10 mai: 10.00 – 18.00

AICI PROGRAMUL TÂRGULUI DE CARTE „ALBA TRANSILVANA”, EDIŢIA VIII.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax