Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Târgul de Crăciun din Alba Iulia prinde contur: Spectacol de patinaj artistic și cetăți medievale din zăpadă pentru sărbători magice în oraș

Publicat

mos craciun

Alba Iulia va avea în acest an un Târg de Crăciun desprins din frumoasele povești de iarnă. Asta își doresc autoritățile locale și de altfel noi toți, iar primele idei au fost deja trasate pe hârtie și urmează să fie supuse aprobării, într-un proiect de hotărâre. Dacă bugetul va permite, în Piața Cetății din Alba Iulia vom avea patinoarul pe care îl visăm de ani de zile, dar nu numai. Crăciunul acesta ne vom plimba cu trenulețul în jurul bradului, vom participa la concursuri de bulgărit, iar în fiecare week-end vom asculta cele mai frumoase colinde live.

Angajații Primăriei Alba Iulia, care lucrează deja de câteva luni la acest proiect, au planuri mărețe pe care intenționează să le pună în aplicare până la începutul lunii decembrie. În Piața Cetății din Alba Iulia, locul unde anul acesta ne vom petrece sărbătorile, așa cum deja v-am anunțat,  se intenționează amenajarea unui patinoar cu gheață, iar, pentru a-l inaugura așa cum se cuvine, autoritățile locale își propun să organizeze un spectacol de patinaj artistic. Mai mult, în Piața Cetății vom avea ocazia să de dăm cu „ringhişpilul” și să ne plimbăm cu trenulețul în jurul bradului de Crăciun.

Tot aici, se dorește amenajarea unui stand de vânzare brazi care ar putea să ne fie oferiți chiar de spiridușii Moșului, a unor standuri cu decorațiuni și bunătățuri, dar și aducerea unei sănii trase de reni cu care micuții se vor putea fotografia pe toată perioada sărbătorilor. Dacă bugetul va permite, administrația locală vrea să amplaseze în piață și o cafenea acoperită, unde colindătorii înfrigurați se vor putea încălzi savurând un pahar de vin fiert sau ceai.

Cel mai curajos proiect al autorităților este condiționat doar de vremea de afară. Dacă vom avea parte de sărbători cu zăpadă, se dorește construirea a două ziduri de cetate dacică în miniatură, din spatele cărora se vor  organiza concursuri de bulgărit.

În acest minunat decor de iarnă, pe scena în aer liber, vor urca în fiecare week-end colindători, iar, în apropierea Crăciunului, vom avea parte de cel puțin un concert oferit de artiști cunoscuți. Toate aceste idei așteaptă să primească undă verde, iar ,dacă toate planurile vor prinde contur, cât de curând ne vom da întâlnire în Piața Cetății din Alba Iulia la o felie de cozonac și un vin fiert cu scorțișoară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cucu

    joi, 22.11.2012 at 16:40

    patinuarul este ”desprins din frumoasele povești de iarnă” numai in povesti va fii din pacate

  2. Pingback: Parcul de Sărbători în Alba Iulia, deschis în perioada 1 decembrie – 15 ianuarie. Propuneri pentru amenajare, în atenţia consilierilor locali | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax