Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul de Fete de pe Muntele Găina: Detalii de ultimă oră pentru participanţi. Instituţii publice din cinci judeţe, implicate în organizarea celei mai mari sărbători populare

Publicat

harta targul de fete 2017 Instituţii publice din cinci judeţe, Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara sunt implicate în această perioadă în organizarea Târgului de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară din România care va avea loc, în perioada 22 – 23 iulie, în Avram Iancu şi pe platoul montan de pe Muntele Găina.

Manifestările sunt organizate de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Comunei Avram Iancu, însă acestora li s-au alăturat în organizare numeroase instituţii publice dar şi consiliile judeţene din Bihor, Arad, Hunedoara şi Cluj. În zonele unde se vor desfăşura manifestările se fac ultimele pregătiri astfel încât au fost montate scenele şi sistemele de sonorizare, au fost amenajate locurile de campare şi au fost delimitate zonele unde vor fi amplasate unităţile de alimentaţie publică.

Vezi şi În weekend: Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare şi mai cunoscută sărbătoare populară din România. PROGRAM

Accesul pe platoul de pe Muntele Găina, unde se desfăşoară manifestările, este posibil pentru autoturisme şi microbuze de până la 20 de locuri. Drumul a fost reparat în ultima perioadă astfel încât este practicabil pe toată porţiunea până pe platoul montan, însă se recomandă doar accesul autovehiculelor în stare tehnică bună. Pe drumul judeţean DJ 762 se ajunge în comuna Avram Iancu, localitatea cea mai apropiată de Muntele Găina, iar de aici drumul se continuă pe un drum pietruit şi practicabil pentru mijloacele auto până pe platoul unde au loc manifestările. Pe munte este amenajată o zonă de campare, există cisterne cu apă şi zone cu curent electric pentru cei care vor să petreacă două zile minunate în natură.

Pentru buna desfăşurare a Târgului de Fete de pe Muntele Găina, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Alba desfăşoară începând de vineri acţiuni de supraveghere şi control pentru serviciile de alimentaţie publică organizate pe parcursul evenimentului în comuna Avram Iancu şi pe platoul de pe Muntele Găina. De asemenea a fost asigurat serul antiviperin obligatoriu pentru eventuale incidente, după cum urmează: pe platoul unde se organizează evenimentul în trusa de urgenţă a unui inspector de sănătate publică, în cabinetul medicului de familie dr. Pavelescu Mircea, în comuna Avram Iancu, unde se va asigura permanenţa, la Spitalul Cîmpeni – Serviciul Urgenţe şi la Spitalul Abrud – camera de gardă.

La organizarea manifestărilor îşi aduc contribuţia instituţii publice din cinci judeţe, Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara, printre care amintim Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Serviciile Salvamont Alba şi Arad, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba şi compania Electrica.

afis targul de fete 2017 „Târgul de Fete de pe Muntele Găina este poate cea mai complexă acţiune culturală organizată de instituţia noastră la care îşi aduc aportul logistic dar şi cu resurse umane numeroase instituţii publice din judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara. În ultimele zile au avut loc mai multe întâlniri ale tuturor celor implicaţi în desfăşurarea manifestării şi putem să spunem că totul este pregătit. Aşteptăm cu mare drag participanţii în număr cât mai mare şi le spunem că drumul de acces este practicabil, pe Muntele Găina a fost amenajată o zonă de campare şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea asistenţei medicale dar şi a pazei şi ordinii publice. Cu această ocazie mulţumesc tuturor instituţiilor care ne sprijină în organizarea Târgului de Fete de pe Muntele Găina al căror aport este extrem de important pentru buna desfăşurare a sărbătorii” a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Mii de oameni sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei săptămâni la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare şi mai cunoscută sărbătoare populară din România. Târgul este organizat de sute de ani în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie (20 iulie) şi păstrează caracteristicile tradiţionale autentice. Spectacole folclorice cu nume mari ale muzicii populare româneşti, concerte de muzică folk şi muzică uşoară, focuri de artificii şi petreceri în aer liber sunt câteva dintre ingredientele ediţiei din acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax