Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul Grădinarului 2022, la Alba Iulia: Programul evenimentului. Demonstrații de grădinărit, expoziții și ateliere pentru copii

Publicat

”La începutul fiecărei primăveri, Consiliul Judeţean Alba organizează Târgul Grădinarului, eveniment devenit tradiție pentru județul Alba.

Evenimentul este unul de promovare a producătorilor locali din domeniul cultivării florilor, arbuștilor, pomilor fructiferi și plantelor decorative dar și din domeniul uneltelor și echipamentelor pentru întreținerea grădinilor și a spațiilor verzi, sistemelor de irigație.

Producătorii din judetul Alba, care si-au anunțat prezența la ediția din acest an a evenimentului, vor expune seminţe de flori, bulbi şi butaşi de trandafiri și viță de vie, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali.

De asemenea, cei interesați vor putea găsi în cadrul târgului noutăți din domeniul uneltelor şi echipamentelor pentru întreţinerea grădinilor şi a spaţiilor verzi, produse fitosanitare, mobilier şi accesorii pentru grădini, utilizarea sistemelor de irigații dar și noi tehnologii pentru agricultură, etc.

Pe parcursul celor trei zile în care se va desfășura evenimentul, specialiști în domeniu vor veni în sprijinul celor interesați de grădinărit, cu demonstratii și sfaturi practice legate de plantarea şi tratarea pomilor fructiferi, a trandafirilor și a viței de vie, de întreținerea gazonului și soluții de amenajare a grădinilor și spațiilor verzi.

De asemenea, vor avea loc dezbateri pe teme precum învățământul agricol între pasiune și oportunitate (cu prezentarea ofertei educaționale în domeniu), cooperativele agricole oportunități de dezvoltare a producătorilor locali dar și noi metode și tehnici în agricultura modernă.

Pentru copii prezenți la eveniment organizatorii au pregătit un program divers de activități (ateliere de pictură și de creație), un spectacol de teatru pentru copii susținut de Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, momente de dans susținute de Centrul de Cultură ”Augustin Bena”Alba, atelier de lectură pentru copii și expoziție tematică de carte, moment prezentat de Biblioteca județeană ”Lucian Blaga” Alba.

Partenerii Consiliului Județean Alba la acest eveniment sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Teatrul de Păpuși ”Prichindel”Alba Iulia, Centrul de cultură ”Augustin Bena”Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”Alba și Grupurile de acţiune locală Pe Mureş şi Pe Târnave, Ţara Secaşelor Alba-Sibiu, Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare și Valea Ampoiului Valea Mureșului.

Vă invităm în perioada  25-27 martie 2022 în Alba Iulia, pe latura de vest a Cetății Alba Carolina, între orele 10-18 să ne bucurăm împreună de sosirea primăverii!!!”, se arată într-un comunicat de presă, emis de Consiliul Județean Alba.

Programul evenimentului

Vineri, 25 martie 2022

12.00  O grădină pentru toţi – atelier de lectură pentru copii şi expoziţie tematică de carte, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba

13.00  Deschiderea oficială a evenimentului

14.00  Învăţământul agricol, prioritate, pasiune sau vocație – promovarea liceelor agricole din judeţul Alba

15.00  Cooperativele agricole, oportunitate de dezvoltare a  producătorilor agricoli – prezentare Cooperativa Pepiniera Aiud

15.30  Plantările la pomi și arbuşti fructiferi –  sfaturi de specialitate, Direcția pentru Agricultură Județeană Alba

Sâmbătă, 26 martie 2022

12.00  Primăvara în paşi de dans – dans modern, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

13.00  Dor de floare şi culoare – atelier de pictură pentru copii

14.00  Tehnologii inovative pentru agricultura modernă – prezentare Agronom Bio Sol SRL

14.30  Surâs de primăvară – atelier de creație florală pentru copii

Duminică, 27 martie 2022

12.00  Surâs de primăvară – atelier de creație florală pentru copii

13.00  „Ciuboțelele ogarului”- spectacol de teatru pentru copii, Teatrul de păpuşi „Prichindel” Alba Iulia

13.30  Dor de floare şi culoare – atelier de pictură pentru copii

14.00  Doctorul plantelor – sfaturi pentru tratarea bolilor plantelor, Oficiul Fitosanitar Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax