Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Târgul Național de Turism Rural la Albac: Bucate tradiţionale la discreţie pentru turiştii prezenţi la eveniment

Publicat

La Albac se desfăşoară, în acest sfârşit de săptămână, cea de-a VII-a ediție a Târgului Național de Turism Rural. Încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, turiştii au luat cu asalt comuna, iar cei mai mulţi dintre ei intenţionau să rămână peste noapte, pentru a participa şi la evenimentele de duminică. Printre oaspeţii târgului s-au numărat şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele Sorin Bumb, preşedintele ANTREC, Emil Comşa şi deputaţii PNL ŞI PDL, Corneliu Olar şi Călin Potor.

Târgul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Albac și are drept partener Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – Alba.

Primarul comunei Albac, Tiberiu Todea, a declarat pentru corespondentul Alba 24 că ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea este aşteptată să participe la târg: „Elena Udrea a fost invitată la eveniment, dar nu ştim sigur dacă va ajunge astăzi sau mâine. Din spusele dânsei, va încerca să ne onoreze cu prezenţa”.

La Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac și-au confirmat prezența mai multe agenții de turism din întreaga țară, meșteri populari din toată Transilvania, dar și din Moldova, precum și numeroase structuri turistice din Regiunea Centru. La această manifestare vor participa și reprezentanții regionali sau naționali din turism.

Deschiderea oficală a acestui eveniment a avut loc sâmbătă,  în jurul orei 10.00, când turiștii au putut vizita standurile expuse în cu această ocazie. În Sala de Sport de lângă Căminul Cultural din Albac au fost pregătite 44 de standuri din lemn, pentru cei care au expus mâncăruri tradiționale, costume populare, vinuri și diferite obiecte din lemn. Pensiuni din multe localităţi din țară au prezentat oferta, cu accent pe tradiții și obiceiuri. Fiecare comună a oferit vizitatorilor, la standurile amenajate, un pliant în care sunt prezentate diferite locuri din zona respectivă, care pot fi vizitate de către turiști.

În incinta Căminului Cultural, organizatorii au amenajat o masă cu bucate tradiţionale şi băuturi deschisă tuturor turiştilor şi participanţilor la eveniment.

Bucătăresele cele mai pricepute au participat la concursul gastronomic, sâmbătă, începând cu ora 15.00. Fiecare a pregătit mâncare tradițională din zona din care provine. Juriul a fost format din oficialitățile prezente la eveniment și din bucătari pricepuți, care au punctat gustul și aspectul.

Duminică, primarul comunei Albac, Tiberiu Todea va premia câștigătorii concursului gastronomic și câștigătorii concursului de pescuit ,,Cupa Aventurii în Apuseni’’. Premiile constau în obiecte tradiționale personalizate cu emblema „Târgul Național de Turism Rural de la Albac”.

Programul evenimentului:

Vineri, 2 septembrie:
– ora 15.00 Concurs de pescuit „Cupa aventuri în Apuseni” – manşa I

Sâmbătă, 3 septembrie:
– ora 09.00 Concurs de pescuit „Cupa aventuri în Apuseni” – manşa a II-a
– ora 10.00 Deschiderea oficială a Târgului Naţional de Turism Rural Albac – ediţia a VII-a
– ora 10.30 Lansarea ghidului turistic al judeţului Alba
– ora 11.30 Jurnal de călătorie (turism ecvestru, cicloturism)
– ora 14.00 Seminarii
– ora 14.00 Concurs gastronomic
– ora 15.00 Concurs de pescuit „Cupa aventuri în Apuseni” – manşa a III-a
– ora 16.00 Vizită la pensiuni
– ora 18.00 Vernisaj – Tabăra naţională de pictură

Duminică, 4 septembrie
– ora 08.00 Concurs de pescuit „Cupa Aventuri în Apuseni” – manşa a IV-a
– ora 13.00 Festivitatea de premiere a concursului gastronomic
– ora 13.30 Festivitatea de premiere a concursului de pescuit
– ora 14.30 Spectacol folcloric

Flavia NICOLAE

Simona BUCUR

Mădălina TOMA


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax