Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac – zeci de zone rurale, prezente la cel mai important târg de acest fel din România

Publicat

albac targ

”Staţiunea Albac din Munţii Apuseni este în aceste zile capitala turismului rural românesc găzduind Târgul Naţional de Turism Rural, cel mai vechi și mai important târg de acest gen din România” au transmis reprezentanții Centrului Cultural ”Augustin Bena”, într-un comunicat de presă. 

Târgul este organizat sub forma unui eveniment complex care cuprinde pe lângă expoziția cu oferta zonelor rurale cu potențial turistic și prezentarea zestrei culturale, folclorice, gastronomice și etnografice a zonelor participante. Târgul este cel mai important instrument de promovare a turismului rural românesc şi reuneşte cererea şi oferta din domeniu respectiv administrații locale și județene, centre de informare turistică, pensiuni dar și agenţii de turism.

Târgul Național de Turism Rural a fost deschis oficial, sâmbătă, în stațiunea turistică Albac din Munţii Apuseni, cu un ceremonial religios urmat de arborarea Drapelului României, moment solemn la care a luat parte Fanfara Județului Alba și Tulnicăresele din Munții Apuseni. Participanţii au fost invitaţi să viziteze apoi standurile expoziționale, oferta zonelor turistice prezente la târg, dar şi ateliere de meşteşuguri tradiționale. În acest an sunt prezenţi meşteri tradiționali din Alba, Cluj, Mureș, Arad, Sibiu, Vâlcea, Suceava, Botoșani, București şi Hunedoara.

La Centrul de Informare Turistică din Albac a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică denumită „Timp străvechi” cu instantanee realizate de clasa de arte vizuale a Centrului de Cultură „Augustin Bena” coordonată de Vasile Sârb. Reprezentanții agențiilor de turism au fost provocați, sâmbătă, la un info-trip, de această dată în zona Munţilor Apuseni.

La ora 15,00 a avut loc la Primăria Comunei Albac prezentarea studiului „Identificarea gospodăriilor tradiționale în vederea conservării „IN SITU”- Zona Țara Moților (Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Vadu Moților, Vidra, Scărișoara, Sohodol)”, iar la ora 17,00 conferința „Turismul rural românesc – tradiție și modernitate” în care au fost dezbătute strategii naționale și regionale de dezvoltare a turismului rural, rolul legislației în promovarea și dezvoltarea turismului rural şi au fost prezentate exemple de bune practici.

Pe scena din centrul comunei Albac a avut Concursul de interpretare la tulnic „In memoriam Elena Pogan” – ediția a II-a, iar seara s-a încheiat cu recitaluri de muzică ușoară Gino& Live Band, muzică blues și prelucrări folclorice cu Happy Hippie dar și o petrecere care a durat până târziu în noapte, cu foc de tabără și focuri de artificii.

„Am primit și în acest an cu ospitalitate moțească pe toți cei care au venit la Târgul Național de Turism Rural de la Albac. În cei 14 ani de când este organizat târgul, turismul în zona Albacului dar și în Munții Apuseni s-a dezvoltat și a crescut numărul de turiști. Astfel cred că toată lumea înțelege importanța acestui târg care promovează comunitățile noastre rurale dar și tradițiile, folclorul, portul popular și mâncărurile tradiționale românești”,  a spus primarul staţiunii turistice Albac, Tiberiu Todea.

Staţiunea turistică Albac din Munţii Apuseni este la sfârşitul acestei săptămâni capitala turismului rural românesc găzduind o nouă ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural– cel mai important târg de turism rural din România.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac se bucură şi în acest an de o prezenţă importantă a zonelor rurale cu potențial din România, cât și a agenţiilor de turism. Astfel, participă cu oferte, pe lângă pensiuni şi administraţiile locale din zone turistice, şi centre de informare turistică din Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara şi Suceava. De asemenea, sunt prezente agenţii de turism din Judeţele Alba, Cluj, Bacău, Neamț, Sibiu, Gorj, Mureș, Vâlcea şi București.

Târgul continuă duminică cu alte vizite de informare pentru agenţiile de turism, o paradă a portului popular şi un spectacol folcloric programat să înceapă la ora 14,00, pe scena din centrul comunei Albac. Acesta va cuprinde momente artistice susţinute de ansambluri folclorice din județul Alba, rapsozi, instrumentiști și poeți populari, soliști vocali, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Județului Alba şi dansuri populare româneşti. Conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Alexandru Pal.

Târgul Naţional de Turism Rural Albac – unicul târg de turism rural din Transilvania

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este unicul târg de turism rural din Transilvania, fiind cel mai longeviv şi important din România. Evenimentul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” şi Primăria Comunei Albac, în parteneriat cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax