Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Târguri de orientare profesională pentru elevii liceelor din judeţ. Miercuri, eveniment la Alba Iulia

Publicat

elevi

Elevii de clasa a X-a de la liceele cu profil tehnic din judeţul Alba participă, în a doua jumătate a acestei luni, la târguri de orientare profesională în cadrul cărora au posibilitatea să poarte discuţii directe cu angajatorii din zona lor. Miercuri se desfăşoară întâlnirea de la Alba Iulia.

Este vorba despre o acţiune organizată de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, primăriile municipiilor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir şi Cîmpeni şi Asociaţia ASMEA.

Primul astfel de eveniment a avut loc marţi, 15 noiembrie, la Cugir şi s-a desfăşurat la Cantina Liceului „I.D. Lazărescu”, începând cu ora 11.00.

În fiecare dintre aceste orașe este organizat câte un târg de orientare profesională. Tinerii au astfel posibilitatea de a cunoaşte care sunt cerinţele de pe piaţa muncii şi de a discuta direct cu angajatorii din zona lor. Obțin informații clare despre profilul angajatorilor, despre cele mai căutate meserii sau despre mediul de lucru din firmele participante la acțiune.

„Scopul acestei acțiuni este de a aduce împreună angajatorii și tinerii care se apropie de finalul studiilor pentru a discuta și se cunoaște reciproc. Tinerii vor putea vedea, pe viu, ce înseamnă piața muncii și ce meserii se caută în zona lor, putând astfel să se orienteze mai bine în alegerea carierei.
Totodată, acțiunea vine și în sprijinul mediului investițional din județ, contribuind la crearea unui cadru de schimb între angajatori și furnizorii de formare profesională, în scopul realizării unui echilibru mai bun între cererea și oferta de pe piața muncii”, a explicat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Târgurile se desfăşoară în perioada 15-24 noiembrie, între orele 11.00 și 13.00, după următorul calendar:
• Cugir – 15 noiembrie, la cantina Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu”;
• Aiud – 16 noiembrie, la Colegiul Tehnic Aiud;
• Cîmpeni – 22 noiembrie, la Sala de Sport din incinta Grupului Şcolar Forestier;
• Alba Iulia – 23 noiembrie, la Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”;

• Blaj – 24 noiembrie, la Sala de Sport a Grupului Şcolar „Timotei Cipariu”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax