Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Târgurile de animale din județul Alba au fost închise pe termen nelimitat. Măsuri pentru stoparea Pestei Micilor Rumegătoare

Publicat

Târgurile de animale din județul Alba au fost închise, începând cu data de 3 august 2024, pe termen nelimitat, au anunțat reprezentanții DSVSA Alba. 

Este vorba despre o serie de măsuri menite să stopeze răspândirea Pestei Micilor Rumegoatoare. 

Măsura vine pe fondul diagnosticării Pestei Micilor Rumegătoare, care a apărut în mai multe județe din țară, și ca urmare a unei întâlniri pe care ministrul Agriculturii a avut-o cu cu Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Pesta Micilor Rumegătoare afectează, deopotrivă, oile și caprele, motiv pentru care specialiștii din țară monitorizează cu atenție evoluția acestui context epidemiologic.

Chiar la această oră, directorul executiv al DSVSA Alba este convocat la ANSVSA pentru discuții și instrucțiuni  privitoare la găsirea celor mai bune soluții în această problemă pentru asanarea cât mai rapida a focarelor de Pestă a Micilor Rumegătoare la nivel național.

Alături de reprezentanții crescătorilor de ovine, autoritățile în domeniu trebuie să identifice măsurile care să protejeze efectivele de animale dar să țină cont și de impactul economic și social pe care îl are măsura de a închide târgurile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate