Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tarif de 204 lei pe lună pentru adopția la distanță a câinilor fără stăpân. Propunere în Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

adapost caini Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat în şedinţa din 28 noiembrie un proiect ce prevede tariful pentru adopţia la distanţă a câinilor fără stăpân aflaţi în adăposturile publice din oraş. Suma propusă este de 204 lei/lună/câine.

Revendicarea şi adopţia la distanţă a câinilor fără stăpân, cazaţi în adăpostul pulic, se face cu achitarea de către proprietari a cotravalorii sumelor cheltuite pe perioada staţionării câinilor în adăpost, se motivează în documentația proiectului.

Sumele se stabilesc de Consiliul Local.

Cheltuielile de întreţinere a unui câine în adăpost se constituie ca suma celor cu hrana (2 lei/câine/zi), cu vaccinuri şi medicamente (2 lei/zi/câine), cu manopera (1,8 lei/câine/zi) şi cu utilităţi (1 leu(zi/câine). În total 6,8 lei/zi/câine, valori rezultate din contractul de servicii încheiat între Primăria Alba Iulia şi Martvet SRL, se mai arată în proiect.

Pentru adopţia la distanţă, taxa este de 204 lei/lună şi reprezintă cheltuielile de întreţinere a unui câine pentru o lună (6,8 lei/zi/câine x 30 de zile).

Sumele conţin TVA.

Precizăm că adopția unui câine fără stăpân este fără costuri, dacă animalul va ajunge la domiciliul noului proprietar. Persoanele interesate de adopția unui cățel se pot prezenta, de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00, la adăpostul situat pe strada Rogozului, nr. 40.

Acolo pot vedea cățeii și vor putea alege pe cel pe care și-l doresc. După ce au ales, de la adăpost li se va comunica numărul de identificare al cățelului. Cu acest număr de identificare se prezintă la Primăria Municipiului Alba Iulia, Serviciul Administrarea Activităților Domeniului Public – Serviciul de administrare a câinilor fără stăpân, unde vor avea de completat un formular tipizat de adopție, operațiune care durează 2-3 minute.

Cu copia formularului completat se vor prezenta la doctorul veterinar Ioan Martin, care se va ocupa de sterilizarea, vaccinarea și deparazitarea cățelului, urmând ca, în termen de 2-3 zile animalul să fie luat acasă de către noii proprietari.

Cei care doresc să adopte un cățel nu vor avea de achitat vreo taxă, costurile sterilizării, vaccinării și deparazitării fiind suportate de către primărie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax