Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tarife de salubrizare MAJORATE la Alba Iulia, după introducerea taxei pentru depunerea deșeurilor la groapa de gunoi. Cât vor plăti în plus albaiulienii


Publicat

pubele polaris

pubele deseuri polaris gunoiConsilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința extraordinară de vineri, 6 ianuarie, un proiect privind majorarea tarifelor la unele activități specifice serviciului de salubrizare, creștere datorată introducerii, de la 1 ianuarie, a taxei pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă.

Astfel, albaiulienii persoane fizice vor scoate în plus din buzunar 1,947 lei/persoană/lună, fără TVA, în timp ce agenții economici și instituțiile publice vor plăti în plus 28 de lei, fără TVA.

Având în vedere dispozițiile OG nr. 31/2013 pentru modificarea și completarea OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată prin Legea nr. 348/2013, cu privire la aplicarea, începând cu 1 ianuarie 2017 a taxei de mediu de 80 de lei/tonă, taxă încasată pentru deșeurile inerte și nepericuloase în vederea eliminării finale prin depozitare, se propune majorarea tarifelor la activitățile de salubrizare.

Astfel, începând cu luna ianuarie 2017 se propune creșterea tarifelor la activitățile de salubrizare desfășurate în baza contractului de delegare de gestiune nr. 69525/2013 privind delegarea de gestiune prin concesiune a serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia, după cum urmează:

– Precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri municipale nesortate de la persoane fizice, asociații de proprietari la depozitul de la Cristian, județul Sibiu – 4,821 lei/persoană/lună fără TVA (tarif neschimbat) + taxa de mediu – 1,947 lei/persoană/lună fără TVA

– Precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri municipale nesortate de la agenți economici și instituții publice la depozitul de la Cristian, județul Sibiu – 63,626 lei/mc fără TVA (tarif neschimbat) + taxa de mediu – 28,00 lei/mc fără TVA

– Precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri stradale la depozitul de la Cristian, județul Sibiu – 0,4505 lei/100 mp fără TVA (tarif neschimbat) + taxa de mediu – 0,2156 lei/100 mp fără TVA

– Precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri din rampe necontrolate la depozitul de la Cristian, județul Sibiu – 55,972 lei/mc fără TVA (tarif neschimbat) + taxa de mediu – 28,00 lei/mc fără TVA

Fundamentarea tarifelor aprobate prin Hotărârea CL nr. 228/09.07.2015 are la bază trei componente, la care se adaugă taxa de mediu în valoare de 80lei/tonă, astfel:

– costuri pentru colectarea deșeurilor din municipiul Alba Iulia, cu descărcarea deșeurilor în locația de pe strada Gării, nr. 10

– costuri de încărcare, transport de la locația de pe strada Gării nr 10 până la depozitul din localitatea Cristian, județul Sibiu

– contravaloarea depozitării deșeurilor la Cristian

– contravaloarea taxei de mediu în valoare de 80 lei/tonăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Petrica

  marți, 03.01.2017 at 21:31

  Ce mai urmeaza?taxa pe oxigenul din aer !!!!!.Nemernicilor tot ce spune Uniunea Europeana executati rapid,numai salariile nu le adaptati la Europa!!.Cea mai mare hotie mondiala.Toti isi bat joc de noi,romanii!!!

 2. Rika fara frica

  marți, 03.01.2017 at 22:41

  o sa punem bolovani in pubele ! o gramada de taxe pe gunoi ! rusine !

 3. Cris

  joi, 05.01.2017 at 11:14

  Taxa pe prostie nu se aproba? Am castiga mai multi bani decat prin majorarea taxei de salubrizare. Dar faptul ca nu raspund la telefonul de la dispecerat sau ca nu ridica publa de gunoi in ziua programata, asta nu se taxeaza? Cei de la Polaris nu au pic de scrupule in a cere taxe pentru niste servicii de toata jena si care lasa de dorit. Albaiulieni, sunteti multumiti de serviciile care vi se ofera?

 4. Liviu

  sâmbătă, 07.01.2017 at 10:35

  Contractul nu a fost atribuit la un anumit pret care era cel mai scazut? Pretul trebuie mentinut pe toata durata contractului. La cati juristi si pleiade de avocati pe care ii platim din aceste taxe inventate de autoritatile locale, ne asteptam sa nu avem surprize ca in fiecare an sa majorati pretul din contract.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă PNL Alba, Ionel Bulgăr – Un om pentru oamenii din comuna Poşaga

Publicat

Comuna Poşaga, aflată într-o pitorească zonă montană, este condusă din anul 2012 de către Ionel Bulgăr. Om gospodar, a reuşit să schimbe în bine destinul comunei, ghidându-se după principiul „Dacă există voinţă, orice problemă poate fi rezolvată”.

Acesta a propus şi a realizat următoarele proiecte:

• asfaltarea a 5,3 km de drumuri vicinale în Poşaga de Jos;

• asfaltarea a 5,2 km de drumuri interioare în Lunca Arieşului – este pentru prima dată când drumurile din localitate, sunt asfaltate. Totodată, pe o porţiune de drum sunt construite şi rigole.

• deschiderea drumurilor de hotar şi pietruirea drumurilor săteşti;

• realizarea unui centru de servicii la Capu Dealului;

• achiziţionarea unei maşini de pompieri;

• reabilitarea monumentului eroilor Poşaga de Jos;

• realizarea amenajamentului pastoral;

• modernizarea şi dotarea căminului cultural Poşaga de Jos;

• reparaţii curente la drumurile interioare din Săgagea;

• asfaltarea drumului Poşaga de Jos – Capu Dealului;

• alimentare cu apă în Săgagea (finalizare în noiembrie 2020);

• reabilitarea drumului forestier Inceşti.

Nu se opreşte însă aici şi propune locuitorilor continuarea procesului de dezvoltare, prin următoarele investiţii:

• Modernizare DC 42 şi DC45, prin asfaltarea tronsonului Capu Dealului – Orăşti şi a tronsonului Capu Dealului – Săgagea;

• Finalizare PUG;

• Dotarea Şcolii Poşaga de Jos cu cele necesare unui act educaţional de calitate;

• Construire remiză PSI;

• Redarea în folosul comunităţii a celor 4 clădiri care au avut destinaţie de şcoală în trecut;

• Sprijin pentru cultele religioase;

• Reabilitarea Sediului Primăriei;

• Deschiderea accesului pe drumul Bocşeşti – ocoliş – Băişoara;

• Lărgirea carosabilului pe drumul Poşaga de Jos – Capu Dealului;

• Asfaltarea a 2,2 km de drum în Valea Beliorii (2020-2021).

„Vă chem împreună pentru a realiza obiectivele de care avem nevoie. Vă asigur, ca şi până acum, că nu vă voi înşela speranţele, aşteptările şi încrederea. Împreună cu preşedintele Ion Dumitrel şi cu echipa PNL, vom dezvolta în continuare comuna noastră. Avem nevoie şi de sprijinul consilierilor locali şi judeţeni şi de aceea vă rugăm să votaţi candidaţii de pe listele de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean ale PNL!” – Ionel Bulgăr

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Alin Stanciu și echipa PSD pentru Consiliul Local: Alba Iulia trebuie să redevină un oraș pentru oameni

Publicat

Mobilitatea urbană trebuie regândită astfel încât Alba Iulia să redevină un oraș al oamenilor – nu al autoturismelor – cu mai multe alei pietonale, piste pentru bicicliști și spații verzi.

Alba Iulia a fost un oraș pentru oameni doar în urmă cu zeci de ani, când autoturismele erau de zece ori mai puține. Numărul mașinilor a crescut, încet, dar sigur, iar în lipsa unei strategii clare de dezvoltare, pe termen lung, cu proiecte legate între ele, care să formeze un tot unitar, avem orașul de astăzi. Odată cu dezvoltarea pe orizontală ar fi trebuit ținut cont, în cartierele nou create, de o serie de reguli stricte. Spre exemplu, în domeniul infrastructurii rutiere, de: existența unui trotuar/ unei alei pietonale, piste pentru bicicliști și zone verzi, respectiv de o parte carosabilă suficientă pentru deplasarea unui mijloc de transport în comun.

Doi piloni importanți pentru un oraș al viitorului sunt transportul ecologic și extinderea spațiilor verzi.

Transport ecologic

Municipiul Alba Iulia trebuie regândit astfel încât să faciliteze deplasarea oamenilor, nu să încurajeze mersul cu mașina. Acest lucru se poate realiza investind într-un transport public modern și confortabil, prin achiziționarea propriilor autobuze, mult mai prietenoase cu mediul înconjurător, dar și prin amenajarea unei rețele integrate de piste pentru bicicliști. Este necesară, de asemenea, o politică de încurajare și facilitare a deplasării cu mijloace de transport electrice – biciclete, scutere sau chiar trotinete, pentru reducerea poluării. Parcările subterane și supraterane sunt soluția pentru Alba Iulia, chiar dacă sunt mai costisitoare, deoarece cele clasice ocupă spațiu prețios. Pentru astfel de proiecte, fondurile europene sunt surse eligibile de finanțare.

Îngrijirea și extinderea spațiilor verzi

Conservarea și extinderea spațiilor verzi a fost un concept necunoscut sau ignorat de administrația din Alba Iulia. Să luăm exemplul vechiului parc Custozza, care a fost transformat într-o piațetă, un loc pentru evenimente publice. Schimbarea destinației obiectivului nu este, în sine, o problemă, ci lipsa de viziune sau voință privind construirea unui nou parc verde, în locul celui distrus. În lipsa arborilor, gardurilor vii, plantelor și ierbii, zidurile Cetății și aleile pietonale emană, pe timpul verii, mult prea multă căldură, fiind neprietenoase și sufocante în timpul zilei.

Transportul ecologic și extinderea zonelor verzi sunt proiecte extrem de importante din programul PSD pentru Alba Iulia. Suntem sufocați de poluare, iar aerul curat este o resursă valoroasă. Totul depinde de deciziile pe care le luăm, cu gândul nu doar la noi, ci în special la copiii și nepoții noștri. Vom ține cont de cum trebuie să arate Alba Iulia, nu doar peste 6 luni, ci și peste 50 de ani, însă proiectele noastre nu pot fi realizate fără sprijinul vostru, la alegerile locale din 27 septembrie.

Votați Alin Stanciu, candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Alba Iulia și echipa de consilieri locali ai Partidului Social Democrat Alba Iulia

Pentru un oraș prosper!

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 21200019

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ion Dumitrel: Angajamentul meu pentru comuna Cricău este unul simplu: voi pune umărul la dezvoltarea comunei

Publicat

Primele două proiecte mari pe care le vom realiza în cel mai scurt timp, împreună cu Constantin Corodeanu, sunt asfaltarea tuturor străzilor din Cricău, Tibru și Craiva și dezvoltarea turismului.

Știu foarte bine că pentru a dezvolta comunitățile locale este necesar să valorificăm specificul local, să punem baza pe ce caracterizează comune și orașele județului și mai ales să facem aceste lucruri împreună cu oamenii locului.

Comuna Cricău are o tradiție viticolă care se pierede în secolelele vechi ale istoriei. Situarea acesteia pe Drumul Vinului înseamnă o deschidere importantă pentru turismul viniviticol. Importanța istorică a comunei este de netăgăduit. Unul dintre cele mai importante obiective, situat într-un cadru natural de excepţie, este Piatra Craivii, vechi sanctuar dacic unde se mai pot admira vestigiile Cetăţii Apoulon. Nu trebuie să uităm de meşteşugurile străvechi al cusutului şi cel al ţesutului.

După cum spuneam, toate aceste lucruri pot fi făcute doar cu oameni care doresc să se implice, oameni cărora nu le este frică de muncă. În comuna Cricău aceste lucururi le vom realiza împreună cu Constantin Corodeanu, candidatul PNL pentru funcția de primar. Am încredere deplină că împreună vom reuși să ducem la capăt tot ceea ce ne propunem.

Vrem și știm cum să facem ca toate aceste lucruri să devină motorul dezvoltării comunei. Primul pas va fi finalizarea lucrărilor de infrastructură întrucât aceasta este baza dezvoltării. Și angajamentul nostru ferm este asfaltarea tuturor străzilor din toate cele trei localități ale comunei. Atsfel, vom pune în valoare potențialul turistic, natural și istoric.

Ziua de 27 septembrie va fi foarte importantă întrucât este ziua în care decidem cine vor fi cei care vor conduce destinele comunei în următorii ani. Apelul meu pentru cricăuani este să aleagă echipa Partidului Național Liberal și pe Constantin Corodeanu, fiind garanția că lucrurile vor merge în direcția corectă în anii care vor veni.

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Traficul spre Cugir, direcționat pe centura ocolitoare de la Vinerea, din cauza unor lucrări la pasajul de cale ferată

Publicat

Dacă conditiile meteo permit finalizalizarea ultimelor interventii la nivelul carosabilului de la intrarea pe centura, incepând de sâmbătă locuitorii orașului vor ieși din localitate pe noua variantă ocolitoare a localității Vinerea, au transmis reprezentanții primăriei.

Deschiderea circulației pe centură are loc în contextul în care vor avea loc lucrări de reabilitare a pasajului de trecere a căii ferate dintre Cugir și Vinerea.

Timp de aproape o săptămână traficul rutier va fi direcționat exclusiv pe noua centură, motiv pentru care Primăria Cugir atenționează călătorii și firmele de transport în comun cu privire la modificarea stațiilor.

”Precizăm că centura ocolitoare este in curs de finalizare, partea carosabilă fiind deja pregatita pentru circulație. Mai sunt de realizat unle lucrări auxiliare (în afara părţii carosabile) care pot fi făcute fie cu restricționarea traficului, fie cu blocarea lui, în funcţie de decizia contructorului” transmit reprezentanții administrației locale.

Potrivit primarului, Adrian Teban, e posibil ca inaugurarea noii variante ocolitoare să aibă loc în cel mult două săptămâni

Circulația transportul public din localitatea Vinerea spre Cugir se va desfasura pe traseul Str.Principala nr.315, Monument, iesire Vinerea spre Sibot, Centura Vinerea, Cugir, iar sensul Cugir-Vinerea se va desfasura pe traseul Cugir, Centura Vinerea, Intrare Vinerea spre Sibot, Monument, str,Principala nr.388.

Stațiile rămân aceleași, iar programul de transport public nu se modifică.

Transportul interurban cu plecare din Cugir va fi deviat pe Centura Vinerea-str.Culturii-Str.Principala, iar transportul interurban spre Cugir va fi deviat de pe str. Principla pe Str.Culturii-Centura Vinerea-Cugir.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate