Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tarife mai mari pentru închirierea bicicletelor la Alba Iulia, din aprilie. Proiect în Consiliul Local

Publicat

biciclete ivelo alba iulia

Tarifele pentru închirierea bicicletelor la Alba Iulia vor fi majorate, din aprilie. Pentru închirierea pe 24 de ore, acestea vor fi dublate. Proiectul intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local de vineri.

Se propune modificarea tarifului de închiriat biciclete din centrul Ivelo, de la 4 lei/oră la 6 lei/oră, prima oră de închiriere şi 4 lei următoarele ore. Pentru 24 de ore, tariful se dublează, de la 15 lei la 30 de lei.

Copiii cu vârste până la 16 ani şi pensionarii vor avea drept gratuit la folosirea bicicletelor din parcul de închiriat, până la 2 ore pe zi.

 

Asociaţia Green Revolution va pune la dispoziţia participanţilor prezenţi la evenimente aproximativ 15 biciclete, gratuit, de câte ori este nevoie.

În documentaţia proiectului se explică situaţia. Potrivit sursei citate, Alba iulia este singurul oraş din ţară în care s-au păstrat tarifele curente, iar în celelalte care au centre de închiriere Ivelor scumpirile deja au fost operate.

De asemenea, a fost calculate deficit în balanţa cheltuielilor de guncţionare în relaţie cu veniturile realizate în urma închirierilor din centrul Ivelo de 13.574 lei în 2017 şi 12.996 lei în 2018.

Anul trecut, de exemplu, au fost 2739 de închirieri ale celor 50 de biciclete, cu o medie de 15 închirieri zilnic. Majoritatea celor care au închiriat biciclete au fost bărbaţi (55%), iar 31% dintre închirieri au fost gratuite.

Sezonul de închiriere a bicicletelor, anul trecut, a fost din 28 martie până în 12 octombrie.

Reamintim că albaiulienii şi turiştii pot închiria biciclete în Alba Iulia prin centrul Ivelo din 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    marți, 19.03.2019 at 21:28

    Asa ma încurajați turismul ca rupeeeee.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax