Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Tarife mai mari pentru închirierea bicicletelor la Alba Iulia, din aprilie. Proiect în Consiliul Local

Publicat

biciclete ivelo alba iulia

Tarifele pentru închirierea bicicletelor la Alba Iulia vor fi majorate, din aprilie. Pentru închirierea pe 24 de ore, acestea vor fi dublate. Proiectul intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local de vineri.

Se propune modificarea tarifului de închiriat biciclete din centrul Ivelo, de la 4 lei/oră la 6 lei/oră, prima oră de închiriere şi 4 lei următoarele ore. Pentru 24 de ore, tariful se dublează, de la 15 lei la 30 de lei.

Copiii cu vârste până la 16 ani şi pensionarii vor avea drept gratuit la folosirea bicicletelor din parcul de închiriat, până la 2 ore pe zi.

 

Asociaţia Green Revolution va pune la dispoziţia participanţilor prezenţi la evenimente aproximativ 15 biciclete, gratuit, de câte ori este nevoie.

În documentaţia proiectului se explică situaţia. Potrivit sursei citate, Alba iulia este singurul oraş din ţară în care s-au păstrat tarifele curente, iar în celelalte care au centre de închiriere Ivelor scumpirile deja au fost operate.

De asemenea, a fost calculate deficit în balanţa cheltuielilor de guncţionare în relaţie cu veniturile realizate în urma închirierilor din centrul Ivelo de 13.574 lei în 2017 şi 12.996 lei în 2018.

Anul trecut, de exemplu, au fost 2739 de închirieri ale celor 50 de biciclete, cu o medie de 15 închirieri zilnic. Majoritatea celor care au închiriat biciclete au fost bărbaţi (55%), iar 31% dintre închirieri au fost gratuite.

Sezonul de închiriere a bicicletelor, anul trecut, a fost din 28 martie până în 12 octombrie.

Reamintim că albaiulienii şi turiştii pot închiria biciclete în Alba Iulia prin centrul Ivelo din 2014.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    marți, 19.03.2019 la 21:28

    Asa ma încurajați turismul ca rupeeeee.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Incendiu la coșul de fum al unei case din Ciuguzel. Pompierii din Aiud au intervenit pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit vineri seara, la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Ciuguzel. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un incendiu izbucnit la coșul de fum a unei locuințe din localitatea Ciuguzel. UPDATE: Incendiul a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, despre rambursarea taxei auto. Data limită până la care românii își vor primi înapoi banii

Publicat

evacuare esapament masina poluare co2

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că până la finele lunii aprilie, toate deciziile de impunere în privința restituirii taxei auto trebuie să fie emise, amenințând chiar cu demiteri în caz contrar. În plus, până la finele lunii mai, toți românii care au decizii de impunere ar trebui să își primească banii, potrivit ministrului. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Inconștiență fără limite, la Alba Iulia. Trei tineri au escaladat un stâlp de înaltă tensiune din oraș

Publicat

tineri stalp inalta tensiune

Teribilism dus la inconştienţă. Trei tineri au fost surprinși, vineri după-amiaza, în timp ce s-au urcat pe un stâlp de înaltă tensiune aflat în zona podului rutier de peste râul Ampoi, la ieșirea din municipiul Alba Iulia spre Cluj-Napoca. Un cititor Alba24 a surprins imagini cu trei tineri care s-au cățărat pe un stâlp de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele, obligate să încheie asigurare de răspundere profesională. Proiect la Ministerul Justiţiei

Publicat

semnare acte

Firmele vor fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile necesare unei eventuale proceduri de insolvență. Prevederea se regăseşte într-un proiect de lege lansat vineri în dezbatere publică de Ministerul Justiției. Polița va trebui transmisă Registrului Comerțului, altfel această instituție va putea să pronunțe dizolvarea firmelor, adică, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate