Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Tarife mai mari pentru închirierea bicicletelor la Alba Iulia, din aprilie. Proiect în Consiliul Local

Publicat


biciclete ivelo alba iulia

Tarifele pentru închirierea bicicletelor la Alba Iulia vor fi majorate, din aprilie. Pentru închirierea pe 24 de ore, acestea vor fi dublate. Proiectul intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local de vineri.

Se propune modificarea tarifului de închiriat biciclete din centrul Ivelo, de la 4 lei/oră la 6 lei/oră, prima oră de închiriere şi 4 lei următoarele ore. Pentru 24 de ore, tariful se dublează, de la 15 lei la 30 de lei.

Copiii cu vârste până la 16 ani şi pensionarii vor avea drept gratuit la folosirea bicicletelor din parcul de închiriat, până la 2 ore pe zi.

 

Asociaţia Green Revolution va pune la dispoziţia participanţilor prezenţi la evenimente aproximativ 15 biciclete, gratuit, de câte ori este nevoie.

În documentaţia proiectului se explică situaţia. Potrivit sursei citate, Alba iulia este singurul oraş din ţară în care s-au păstrat tarifele curente, iar în celelalte care au centre de închiriere Ivelor scumpirile deja au fost operate.

De asemenea, a fost calculate deficit în balanţa cheltuielilor de guncţionare în relaţie cu veniturile realizate în urma închirierilor din centrul Ivelo de 13.574 lei în 2017 şi 12.996 lei în 2018.

Anul trecut, de exemplu, au fost 2739 de închirieri ale celor 50 de biciclete, cu o medie de 15 închirieri zilnic. Majoritatea celor care au închiriat biciclete au fost bărbaţi (55%), iar 31% dintre închirieri au fost gratuite.

Sezonul de închiriere a bicicletelor, anul trecut, a fost din 28 martie până în 12 octombrie.

Reamintim că albaiulienii şi turiştii pot închiria biciclete în Alba Iulia prin centrul Ivelo din 2014.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    marți, 19.03.2019 la 21:28

    Asa ma încurajați turismul ca rupeeeee.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Echipa Netflix, agresată de tăietorii de lemne din România. Jurnaliștii, „sechestrați” în pădure la filmarea unui documentar

Publicat

Tăierile ilegale de lemn din codrii seculari sau din parcurile naţionale ale României fac subiectul unei anchete realizate de o echipă de jurnalişti americani şi vor fi prezentate în cadrul unui mini-serial difuzat de Netflix. Realizatorii seriei de documentare intitulată „Broken” şi activiştii care îi însoţeau la filmările de la Sebeş, din Parcul Național Retezat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: La Alba Iulia, iarna e ca primăvara. Un cais, ”păcălit” de vremea caldă, a înfrunzit

Publicat

Un cais din curtea unui cetățean din Alba Iulia a înfrunzit la mijlocul lunii noiembrie. ”De vină” este vremea frumoasă din ultimele zile, nefiresc de caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile de peste 18 grade ziua, înregistrate în oraș, aduc aminte mai degrabă de primăvară, decât de iarnă. ”Caisul este aproape uscat, abia face […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Polițiștii de la Rutieră, câștigătorii Turneului de fotbal ”Iani Mitracu” de la Alba Iulia. Clasament

Publicat

Peste 130 de polițiști din județul Alba au participat, joi, la ediția a V-a a turneului de fotbal dedicat memoriei fostului polițist și fotbalist Iani Mitracu. Locul I a fost câștigat de echipa Serviciului Rutier Alba Iulia. Turneul fotbalistic este unul omagial și este organizat în memoria lui Iani Mitracu, fost poliţist în cadrul Inspectoratului […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

TOP 10 firme din Alba. Cine are cea mai mare cifră de afaceri, cine face profit și cine exportă cel mai mult

Publicat

sta

Primele 153 de companii care fac afaceri în județul Alba, au împreună o cifră de afaceri de 3,24 miliarde de euro, potrivit unei statistici întocmită de Camera de Comerț și Industrie Alba și au împreună 23.747 de angajați. Totodată, profitul obținut de firmele din Alba ajunge la aproape 241 de milioane de euro. Vezi și: […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate