Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tarife MAJORATE DE TREI ORI la cel mai ieftin RCA. Ofertă ABERANTĂ pentru asigurarea auto, primită de o șoferiță din Alba Iulia

Publicat

sursa foto: alba24

Cea mai ieftină asigurare RCA de pe piață s-a scumpit cu 250-300% față de acum șase luni. Oferta pentru reînnoirea poliței, primită de o persoană din Alba Iulia, arată un salt fără precedent în ceea ce privește prețurile. 

”De fiecare dată am optat pentru polița cea mai ieftină. Așa am căutat și acum, varianta RCA cu prețul cel mai mic.

În urmă cu șase luni, am plătit pe cea mai ieftină asigurare 247 de lei. Acum, tot pentru șase luni, cel mai mic preț de pe piață este de 768 de lei, adică este de trei ori mai scumpă cea expirată” a spus cititoarea Alba24.

După falimentul City Insurance, principalul asigurator de pe piață, prețurile au luat-o razna. Toți ceilalți jucători au profitat de situație și au mărit prețurile.

O asigurare RCA pentru o singură lună ajunge în prezent la 377,35 de lei (cea mai ieftină), pentru un șofer cu peste 20 de ani de experiență și o mașină cu motor de 1,6 litri, cum este cazul cititoarei Alba24 din Alba Iulia.

768,71 lei este prețul pentru 6 luni. Prețul pentru un an la cea mai ieftină asigurare, în condițiile de mai sus, este 1.026 de lei.

Prețurile variază însă. O asigurare anuală poate ajunge și aproape de 1.500 de lei, pentru aceleași condiții.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat starea de insolvență a liderului pieței RCA City Insurance.

Cei aproape 3 milioane de români care au polițe RCA la City Insurance au două opțiuni după ce ASF a decis să ceară falimentul acestui asigurător: pot să-și păstreze asigurările până la data expirării ori pot să le denunțe și să încheie contracte la un asigurător fără probleme.

Dacă ești client City și vrei să denunți polița RCA, dacă nu ai avut daune în perioada de valabilitate de pâna la denunțare, pentru perioada neexpirată ai dreptul să îți recuperezi diferența de primă de la Fondul de Garantare a Asiguraților.

Cei mai afectați vor fi însă păgubiții, cei loviți în trafic de o mașină asigurată la City, deoarece nici un service nu mai face reparații pe aceste polițe și toate despăgubirile de la acest asigurător vor fi plătite de FGA în limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare.

Sume colosale pe lună pentru șefii de la ASF

Instituția care ar fi trebuit să preîntâmpine o asemenea situație este ASF, care a mai ”nășit” și alte falimente de amploare în piață, fără ca nimeni să pățească ceva.

Nici de această dată nu se întâmplă. Asta în condițiile în care ASF este raiul salariilor colosale, greu de explicat prin lipsa de performanță a instituției.

Veniturile șefilor de la ASF:

Doina Elena Dascălu, prim-vicepreședinte (venită la ASF pe filiera Dan Voiculescu) – salariu anual de 709.934 lei, salariu lunar: 12.248 euro. La aceste venituri se mai adaugă pensia de 130.000 de lei.

Gabriel Grădinescu, vicepreședinte, sectorul Instrumentelor și investițiilor financiare – salariu anual de 662.654 lei, salariu lunar de 11.434 euro.

Cristian Roșu, vicepreședinte, sectorul asigurări – reasigurări – salariul anual de 651.602 lei, salariul lunar de 11.242 euro.

Ștefan Daniel Armeanu, vicepreședinte, sectorul de pensii private –  salariul anual de 653.222 lei, salariul lunar de 11.270 de euro.

Jozsef Birtalan, membru neexecutiv – salariul anual de 366.246 lei, salariul luna de 6.318 euro.

Ioan Gheorghe Țara, membru neexecutiv – salariul anual de 364.446 de lei, salariul lunar de 6.287 euro.

Aura Socol, membru neexecutiv – salariul anual de 364.446 lei, salariul lunar de 6.287 de euro.

Ovidiu Wlassopol, membru neexecutiv – salariul anual de 366.246 lei, salariul luna de 6.318 euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. STEF FLORIN

    vineri, 01.10.2021 at 10:13

    ”De fiecare dată am optat pentru polița cea mai ieftină. Așa am căutat și acum, varianta RCA cu prețul cel mai mic.”….sunt 2 variante la această declarație:1-ținând cont de clasa de reducere care este afișata pe asigurare B1, adică doar 5% reducere față de tariful de baza atunci rezultă că ori este doar la în al doilea an de când își face asigurare pe numele ei și atunci este aberant sa ceri aceeași același tarif pe care îl are o persoană cu clasa de reducere B8 (adică 50% reducere) …sau 2 – a avut accidente despăgubite pe polița ei RCA….nu neapărat ea la volan.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax