Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tarifele la apă și servicii de canalizare în Alba, NU se majorează. Asociația APA Alba a respins propunerea operatorului APA CTTA

Publicat

Tarifele la apă potabilă nu vor crește în județul Alba. Decizia a fost luată de Adunarea generală a Asociației APA Alba, într-o ședință care a avut loc marți, 7 februarie 2023. 

Primarul din Sebeș, Dorin Nistor, care este și președinte al APA Alba s-a opus față de propunerea de majorare tarifară a prețului la serviciile de alimentare cu apă și de canalizare. 

”Adunarea generală a Asociației APA Alba întrunită în ședință, în data de 7 februarie 2023, a respins strategia privind tarifarea și formula de ajustare tarifară a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare.
Hotărârea nr. 5/2023 va fi comunicată operatorului Apa CTTA, care la rândul său o va aduce la cunoștința ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice)”, au transmis reprezentații Asociației APA Alba.

De asemenea, înainte de ședința din data de 7 februarie, primarul Nistor a declarat că atât în calitate de președinte al asociației dar și ca primar al Municipiului Sebeș, se opune creșterii tarifale a prețului la apă potabilă și a serviciilor de canalizare.

”Propunerea pe care am făcut-o și am susținut-o, atât în Consiliul Local al Municipiului Sebeș, cât și în ședințele Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba, a fost de a nu se majora prețul la apă și canal pentru locuitorii Sebeșului. În condițiile în care strategia de tarifare veche a expirat în luna decembrie 2022 (fiind valabilă în perioada 2017-2022), noua legislație propusă de ANRSC duce la o scumpire a apei, dar mai ales a canalizării.

Ordinea de zi a sedinței Asociației APA Alba

Angajat al ANRSC, consilierul local al PSD Sebeș, Radu Cristian, a refuzat în ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Sebeș să sprijine inițiativa majorității și să se împotrivească majorării, motivând că este angajat al ANRSC și este limitat de contractul personal de muncă să aibă o poziție oficială. Răspunsul halucinant al grupului PSD Sebeș a fost refuzul de a participa la vot (cu excepția unui consilier).

Grupul consilierilor PNL Sebeș a votat împotriva majorării de tarif, la propunerea primarului.

ANRSC este o instituție finanțată din aceste tarife aplicate populației. Consider nedrept ca aceasta să impună autorităților locale modalitatea de tarifare a serviciilor publice. Deși ni se cere un vot local, în același timp ni se impune un tarif minim. Interesantă democrație! Prețul la apă și canalizare va ajunge la 15 lei/mc, deși ar fi fost suficientă o aplicare a indicelui inflației.

Cum altfel ar putea încasa salarii angajați ca dumneavoastră, domnule Radu Cristian, în instituții create și controlate politic de liderii PSD?”, a declarat Dorin Nistor înainte de ședința asociației APA Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    miercuri, 08.02.2023 at 13:39

    nu știu dacă și cine mai pune botu’ la asemenea minciuni/aberații.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax