Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tarifele pentru gunoi la Alba Iulia vor crește din nou. Noile prețuri practicate de RER și RETIM, puse în dezbatere publică

Publicat

Tarifele pentru ridicarea gunoiului din Alba Iulia care vor fi practicate odată ce noul operator al centrului ecologic de la Galda de Jos va începe să acționeze în Alba Iulia, au fost făcute publice de primăria Alba Iulia. Mai exact, actualul operator Polaris va pleca din Alba Iulia, iar în locul lor va activa Asocierea RER Vest și RETIM. 

În ultimele două luni tarifele pentru ridicarea gunoiului din Alba Iulia au crescut, au scăzut și pe viitor vor crește iar.

Prima dată au crescut când Polaris a trebuit să transporte gunoiul tocmai la Oradea. Atunci tariful pe care cetățenii au trebuit să îl plătească a fost de 14 lei fără TVA, undeva la 16 lei cu TVA.

Apoi într-o ședință de Consiliu Local al municipiului Alba Iulia, din data de 11 mai, tarifele au fost scăzute, la 9 lei cu tot cu TVA, și au început să fie duse la Galda.

Pentru următoarele două luni, prețul lunar pe care un albaiulian îl va plăti pentru ridicarea gunoiului va fi de 9 lei, însă, joi, 27 mai, primăria a scos pentru consultare publică noile tarfie ce vor fi practicate pe viitor de RER și RETIM.

Acestea vor crește iar și vor ajunge potrivit proiectului care a intrat în consultare publică, 11,49 lei, adică 13,67 lei pe locuitor. De menționat este faptul că la Centrul de la Galda de Jos gunoiul va fi procesat pe două fracții, uscată și umedă și pe viitor va exista și colectare selectivă.

Tarifele se vor afla în consultare publică, în perioada 27.05.2021 –12.07.2021.

Proiectul de consultare publică poate fi consultat AICI

Anunțul poate fi vizualizat AICI

Ce tarife sunt propuse pentru ridicarea gunoiului la Alba Iulia

Art. 1. Se aprobă modificarea art. 10 alin. (1) din contractul de delegare nr. 61/18.04.2019 în conformitate cu tarifele unice recalculate pentru colectarea separată și transportul deșeurilor municipale și similare, ca urmare a atribuirii contractului de concesiune nr. 3026/248/09.02.2021 având ca obiect “Delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale realizate în cadrul Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba ab24(Faza 1+Faza 2)” dintre Consiliul Județean Alba și operatorul economic delegat, Asocierea S.C. RER VEST S.A./S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A., după cum
urmează :

Art.2. Se aprobă tarifele distincte pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reziduale și pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor reciclabile rezultate din tarifele unice recalculate, pe categorii de utilizatori, pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere și similare pentru utilizatorii serviciului (persoane fizice, persoane juridiceprivate și persoane juridice publice – instituții, autorități publice) din Zona 1 – Lot 1 Alba Iulia, județul Alba, aflată în delegare prin concesiune la operatorul economic Asocierea SC RER VEST S.A./SC RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. pentru serviciul de colectare și transport deșeuri municipale și similare, conform contractului de delegare prin concesiune nr. 61/18.04.2019, după cum urmează:

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Ss

    joi, 27.05.2021 at 15:49

    Cat poate fi de frumos….sublim chiar!

  2. pilu

    joi, 27.05.2021 at 16:03

    Nu ma intereseaza ce zic aia. Pe mine ma intereseaza ce a zis primarul referitor la pretul gunoiului cand va fi operativa platforma de la Galda si daca este adevarat, De ce ai spus ceea ce nu e in realitate ? Esti om de rahat ! Cum au ajuns aia sa-i detroneze pe Polaris ? Iar si-au bagat nasul acoperiti si la gunoi ? Tara de securisti ce suntem ??

  3. Ss

    joi, 27.05.2021 at 16:39

    Suntem ingropati in gunoaie, iar pretul creste…e super,ahhh, mai vrem administratie competenta!!!

  4. Elena

    joi, 27.05.2021 at 17:02

    Nu va suparati dragi concetateni din Alba, dar noi suntem de vina, ar trebui sa mergem toti la primarie, la Polaris si sa punem piciorul in prag. Nu se poate asa ceva. Astia in 2 luni au marit pretul ca se duce la Oradea si nu la Targu Jiu, desi distanta cred ca e cam aceeasi. Pe urma scade pretul ca se duce la Galda. Acum tot nu e bine ca se duce la Honolulu. De fapt asta era problema, le trebe bani mai multi. Parca suntem in epoca de piatra. Astia isi bat joc de noi cum vor, au de cine ca suntem prosti si acceptam tot ce ne servesc. Polaris cand a castigat licitatia avea un pret mic, pana a castigat-o ca deja noile preturi dospeau si asteptau bagatu in cuptor si coacerea care cu autoritatile din Alba a mers foarte repede, consilierii toti au fost de acord ca si acum. Cine naiba ne-a pus sa-l alegem pe primaru asta ca nu-i pasa de cetateni.

  5. kretz

    joi, 27.05.2021 at 17:45

    si ca de obicei, noul primar si noua gasca sunt cu totul de partea firmei private şi in total dezinteres faţă de cetăţeni. nu-i intereseaza absolut deloc muntii de gunoaie ci doar sa aduca o firma noua cu un pret mai mare cu peste 50% – de la 9 lei la 14 lei (pâna si hotii de la polaris duceau mai ieftin gunoiul a tg jiu decat duce la galda noua firma a noii gasti ce-a pus mana pe oraş). nu credeam s-ajung asa repede sa-l regret pe hava

  6. Karina

    sâmbătă, 29.05.2021 at 14:10

    Elena are dreptate, ar trebui sa iesim cu totii si lasam gunoiul in fata primariei si la sediul Polaris. Noi am platit pt ridicarea gunoiului, avem exact ce alegem.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax