Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tarifele pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar ar putea scădea în toată țara. Care sunt sumele propuse. PROIECT

Publicat

ridicare masini

Un proiect de lege înregistrat la Senat propune introducerea unor tarife maxime la nivel naţional pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. În aceste condiții, românii ar plăti mai puțin pentru recuperarea mașinilor ridicate.

În prezent, taxele nu au o limită maximă şi sunt stabilite de fiecare administrație locală.

Conform inițiatorilor proiectului de lege, noile tarife nu vor putea depăși, în cazul maşinilor mici (de până la 5 tone inclusiv), 100 de lei pentru ridicare, 3 lei/kilometru pentru transport şi 2,5 lei pentru fiecare oră de depozitare.

În cazul autovehiculelor cu masa de peste 5 tone, tariful maxim pentru ridicare ar urma să fie de 150 de lei, cel de transport de 4,5 lei/kilometru iar tariful pentru depozitare de 5 lei/oră.

Sumele sunt cu mult mai mici decât tarifele utilizate în prezent, în marile orașe.

La Alba Iulia, in aceasta perioada nu se ridica masinile. Insa tarifele pentru aceste operatiuni stabilite acum trei ani prin HCL sunt urmatoarele:

pentru operațiunea de ridicare a vehiculelor – 220 lei / vehicul (fără TVA)

pentru operațiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei / vehicul  (fără TVA)

pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate – 30 lei / vehicul (fără TVA) pentru primele 24 de ore de depozitare, 45 lei / vehicul / zi (fără TVA) pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore

sursa: digi24.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax