Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tariful de întreținere a Cimitirului Municipal din Alba Iulia ar putea scădea la 33 de lei pe an. Amendament la vot

Publicat

cimitir cetatea alba iulia 3

Consilierii locali din Alba Iulia au de discutat, în şedinţa de vineri, 19 aprilie, un amendament pe care nu l-au votat la şedinţa din ianuarie, când a fost aprobată majorarea tarifului de întreţinere a Cimitirului Municipal, de la 30 de lei pe an la 36 de lei pe an. Amendamentul prevedea o scumpire doar cu 3 lei, adică până la 33 de lei pe an.

Neconcordanţa a fost observată de Serviciul de verificare a legalităţii actelor din cadrul Instituţiei Prefectului, astfel că amendamentul – formulat de consilierul local Angela Moldovan – intră la vot în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de vineri.

Tariful de întreținere a Cimitirului Municipal din Alba Iulia a fost majorat prin HCL 33/29 ianuarie 2019, de la suma de 30 de lei/loc/an, la 36 de lei/loc/an. Creșterea de preț a fost cerută de conducerea societății care prestează servicii funerare, Prometeu SRL. Motivul a fost creşterea cheltuielilor de personal, după majorarea salariului minim pe economie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Miriam

    joi, 18.04.2019 at 10:20

    O sa pună in practica aceasta scădere dl. Bogdan, asa cum a facut si cu modificarea privind penalitatile de întârziere la taxa pe morminte: adică , cand vor mușchii lui, ca de aceea este prieten cu primararele! Modificarea respectivă prevedea ca penaltatile sa se aplice, asa cum se intampla cu taxele si impozitele locale, începând cu luna septembrie a anului in curs si nu cu luna martie! Dar dl. Bogdan, a refuzat sa o pună in practica, a incasat in continuare penalitati ( poate nu ar fi rau sa se verifice panalitatile aplicate posesorilor de locuri de veci in perioada martie-iulie 2018),si a venit cu o solicitare de modificare la Consiliul local Alba Iulia. Acelasi consiliu care votase amendamentul initial, a revenit asupra deciziei, astfel ca, penalitatile se aplica cu data de 1.iulie! Si ce inseamna de fapt întreținerea in cimitir? Tunsul ierbii dintre morminte, atat! Ieri de exemplu, pe toate mormintele era imprastiata iarba pe ca o cosisera!Despre ce cheltuieli cu personalul vorbeste? Pentru ca la înmormântare totul se plătește!Eu cred ca aceasta este cea mai înfloritoare „afacere” din oras!Fara bătaie de cap, plan de afaceri, pierderi, inflație, etc.Ca din nefericire, „clientela” este numeroasă! Zilnic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax