Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Țările care ridică de luni o parte dintre restricțiile impuse în epidemie. Unde și cum se reia activitatea

Publicat

Mai multe ţări încep de luni să ridice restricții impuse în epidemie, după ce s-a constatat încetinirea ratei de răspândire a noului virus. De asemenea, în aceste cazuri este și capacitate mare de testare.

În Germania se redeschid magazinele cu suprafață mai mică de 800 mp. De asemenea, se reia activitatea în școli, unde au loc examene de absolvire. Școlile și liceele se vor redeschide pe 4 mai.

În schimb, se extinde interzicerea grupurilor de mai mult de două persoane în spații publice, cu excepția familiilor. Este menținută distanța minimă de 1,5 metri și rămân închise spațiile culturale, barurile, restaurantele, terenurile de sport.

Germania a înregistrat peste 140.000 de cazuri și mai mult de 4.000 de decese

În Polonia se redeschid parcurile și locurile de promenadă și va fi extinsă prezența clienților în magazine. Rămân în vigoare măsuri privind purtarea mănuşilor și măștilor în magazinele alimentare și închiderea școlilor. Duminică, Polonia a înregistrat 9.287 de cazuri confirmate şi 360 de decese.

În Franța, de luni se permite membrilor de familie să îşi poată vizita rudele din căminele de bătrâni. Franța a anunțat măsuri treptate de ieșire din carantină începând cu 11 mai. Rămân în vigoare măsurile de distanțare fizică, precum și purtarea măștilor.

Cehia va permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania, industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou.

În Norvegia se redeschid grădinițele.

Unele zone din India reduc regulile stricte: se reia activitatea pentru afacerile agricole, lucrările publice şi bănci; unele forme de transport de marfă vor fi, de asemenea, autorizate.

În Noua Zeelandă, de săptămâna viitoare, nivelul de restricţii va fi redus de la 4 (cel mai mare nivel), până la 3. Angajații se reîntorc în companii, școlile încep pregătirea pentru a primi elevii.

În China, au fost redeschise până acum 73 de situri turistice importante, inclusiv mai multe zone de-a lungul Marelui Zid.

surse: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax