Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ţările din Est, pe ultimele locuri în UE după ponderea personalului de curăţenie în totalul forţei de muncă. Date Eurostat

Publicat

În anul 2020, aproape trei milioane de persoane din Uniunea Europeană lucrau în sectorul serviciilor generale de curățenie în clădiri, angajați în peste 220.000 de companii, arată datele publicate luni de Eurostat.

În cazul României, 23.325 de persoane lucrau, în anul 2020, în domeniul serviciilor generale de curăţenie în clădiri, prin intermediul a 2.630 de companii.

În Uniunea Europeană, cei care lucrează în domeniul serviciilor generale de curăţenie în clădiri reprezintă 2,3% din numărul total de persoane care lucrează în sectorul non-financiar din UE.

În rândul statelor membre, cele mai mari ponderi ale persoanelor angajate în domeniul serviciilor generale de curăţenie în clădiri:

  • Belgia (3,9%),
  • Spania (3,8%),
  • Franţa (3,4%)
  • Luxemburg (3,1%).

La polul opus, Bulgaria (0,2%), România, Slovacia şi Polonia (toate cu 0,6%) aveau în 2020 cele mai mici ponderi ale persoanelor angajate în domeniul serviciilor generale de curăţenie în clădiri în totalul forţei de muncă ocupate.

sursa foto: pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax