Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ţările europene sărbătoresc aniversarea a 20 de ani a numărului 112

Publicat

Data de 11 februarie marchează Ziua Europeană 112 şi aniversarea a 20 de ani de la decizia de a crea numărul european de urgenţă 112. Acest număr este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene şi este utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă.

Cu acest prilej, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizează vizite ale elevilor în toate Dispeceratele 112 din România. Copiilor le vor fi explicate importanţa şi utilitatea Numărului Unic European de Urgenţă 112 şi modul corect de apelare. Elevii vor primi materiale educative şi de informare referitoare la numărul 112.

În România, darea în exploatare a centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă a început cu Bucureşti, în iunie 2004 şi s-a încheiat cu judeţul Tulcea, în martie 2005. În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional la nivelul întregii ţării.

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă trebuie folosit atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil, în România şi întreaga Uniune Europeană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax