Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TAROM s-ar putea diviza. Compania aeriană caută soluții pentru ieșirea din criza financiară

Publicat

tarom wikipedia

TAROM s-ar putea diviza: Conducerea companiei caută modalități de a ieși din criza financiară în care se află.

Acționarii iau în calcul divizarea companiei, ca să transforme partea de reparații și întreținere într-o întreprindere profitabilă, transmite Europa Liberă.

Două decizii importante pentru viitorul companiei au fost luate de Adunarea Generala a Acționarilor TAROM la două dintre ședințele din februarie.

Prima: transformarea activității de reparații și întreținere a aeronavelor într-o afacere profitabilă – ceea ce s-a putea face inclusiv prin divizarea companiei și transformarea actualei Direcții Tehnice într-o companie separată.

A doua e legată de bani: TAROM va garanta datoriile pe care le are la Compania Aeroporturi București (CNAB) cu banii obținuți din vânzarea sloturilor de pe aeroportul londonez Heathrow.

  • Un slot pe aeroport este un spațiu orar dedicat special unei companii pentru aterizările și decolările curselor regulate, iar pe marile aeroporturi există o criză a sloturilor. Companiile vechi și cu tradiție își păstrează sloturile pe care le au închiriate de ani de zile.

În decembrie 2022, datoriile totale ale TAROM erau de 55 de milioane de euro (274,6 milioane de lei). Cea mai mare parte e datoriei e către CNAB și vine din chiria hangarelor.

O sumă importantă este datorată și bugetului de stat – aproape 20 de milioane de euro (100 de milioane de lei).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 23.03.2024 at 17:46

    Prostovanilor puşi de partid, uitaţi-vă la sârbi ce au făcut şi trageţi concluzii, dacă vă duce mintea, dacă nu plecaţi că s-a săturat lumea de PSD-işti neputincioşi şi hapori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax