Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tată și fiu, condamnați de Tribunalul Alba la 15 ani de închisoare și daune, după ce au bătut un socru și un ginere

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Doi ciobani, tată și fiu, au fost condamnați la câte 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Instanţa a mai decis ca aceştia să plătească 100.000 de mii de lei daune morale.

În luna octombrie 2015, cei doi bărbați, Cerciu Gheorghe sr. şi Cerciu Gheorghe jr. au bătut, pe o pășune din comuna Gârbova, două persoane, socru și ginere. Decizia a fost luată de instanţă vineri, 4 ianuarie 2019.

Cele două victime, socru și ginere, au avut nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale în urma bătăii ”soră cu moartea” pe care au încasat-o.

Din cercetările de la acea vreme ale poliţiei, conflictul a fost unul spontan. Cercetările au durat doi ani, din cauza expertizelor dispuse de anchetatori.

În cele din urmă, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în 21 iunie 2017, iar o primă sentință a venit în 4 ianuarie 2019.

Sechestru pe oi, casă și conturi bancare

În timpul judecării dosarului, magistrații au admis cererea civilă a celor două persoane agresate, de instituire a sechestrului asupra bunurilor inculpaților, ce a constat în sechestru asupra casei inculpaților și asupra oilor, dar și a banilor din conturile celor doi agresori.

”admite cererea formulată de părţile civile V. D. şi S. A. V. privind instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor inculpaţilor şi în consecinţă: Dispune instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Cerciu Gheorghe sr. şi Cerciu Gheorghe jr., domiciliaţi în …., respectiv asupra: – imobilului situat în com. Răşinari, sat Răşinari, str. (…), jud. Sibiu; – bunurilor mobile (animale – ovine sau alte bunuri) care se află în proprietatea celor doi inculpaţi; – sumelor de bani din conturile inculpaţilor”, se arată în decizia din 30 0ctombrie 2017.

De asemenea, pe parcursul procesului, au fost audiați de către magistrați și trei martori.

Fiecare victimă a celor doi va primi câte 50.000 de lei, iar uneia dintre ele magistrații Tribunalului Alba i-au admis cererea și va mai primi 680 lei reprezentând daune materiale.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax