Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tată și fiu din Aiud, amendați de jandarmi. Au consumat alcool în public

Publicat

Doi bărbaţi, tată și fiu, din Aiud au fost sancţionaţi de jandarmi după ce au fost surprinşi consumând alcool în public. Aceștia s-au ales cu câte o amendă în valoare de 100 de lei fiecare.

Aurel Ş. De 43 de ani şi Andrei Ş. De 21 de ani, tată şi fiu, se aflau marţi, 6 august, pe strada Cuza Vodă din municipiul Aiud, iar în jurul orei 12.00 au fost interpelaţi de un echipaj de jandarmerie întrucât cei doi consumau alcool, ţipau şi vociferau zgomotos, provocând indignarea trecătorilor şi a proprietarului unui magazin în faţa căruia cei doi se opriseră. Jandarmii le-au explicat că, potrivit legislaţiei în vigoare, în România este interzis consumul de alcool în spaţiul public şi i-au sancţionat contravenţional cu câte o amendă în valoare de 100 de lei.

Pentru prevenirea acestor fapte reamintim că reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

„Facem apel la cetăţeni să nu-i tolereze pe cei pe care îi observă consumând alcool în public şi să semnaleze prompt forţelor de ordine aceste comportamente. Facem acest apel din considerentul că, dincolo de disconfortul creat celor din jur, este bine ştiut faptul că alcoolul poate să acţioneze ca stimulent al unor porniri violente sau le poate amplifica, iar consecinţele pot fi dintre cele mai neplăcute. Drept urmare, astfel de fapte se vor afla în continuare în atenţia echipajelor de jandarmerie, care vor acţiona ferm atât pentru prevenirea cât şi pentru combaterea acestora”, au transmis jandarmii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax