Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tată şi fiu din Blaj sancţionaţi contravenţional de jandarmi. Au fost surprinşi pescuind ilegal în râul Târnava Mare

Publicat

pescuitUn bărbat în vârstă de 62 de ani împreună cu fiul său de 22 de ani, ambii din Blaj, au fost depistați de către jandarmi miercuri, 11 februarie, în timp ce pescuiau pe râul Târnava Mare fără a deține permis de pescuit. Cei doi au fost sancționați contravențional cu câte o amendă în valoare de 300 de lei.

Un echipaj de jandarmerie care acţiona pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol a depistat miercuri, 11 februarie, doi bărbaţi care pescuiau fără a deţine permis de pescuit.

Cei doi se aflau pe malul râului Târnava Mare, pe raza municipiului Blaj şi au încercat să motiveze lipsa documentului amintit, iniţial, prin faptul că îl uitaseră acasă apoi prin aceea că nu consideraseră necesară deţinerea acestuia.

Identificaţi ca fiind A.S., în vârstă de 62 de ani şi fiul acestuia F.S., de 22 de ani, domiciliaţi în Blaj, ambii au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 300 de lei.

”Supunem atenţiei cetăţenilor că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să deţină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei. De interes este şi faptul că bunurile rezultate din săvârşirea infracţiunilor şi contravenţiilor, constând în peşte, icre, alte vieţuitoare şi produse acvatice, sunt supuse confiscării. În plus, atenţionăm cu privire la faptul că acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni – aşa cum sunt reglementate de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura – vor fi luate măsurile legale impuse de acest act normativ”, transmit jandarmii din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aa

    joi, 12.02.2015 at 11:42

    De ce nu se verifica si la Craciunel si Mihalt permisele de pescuit si modul de pescuit?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax