Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TAXA AUTO: De anul viitor, proprietarii de maşini vor plăti până la 200 de euro pe an

Publicat

Președintele Asociației Service-urilor Auto a anunțat primele sume, care sunt în analiză, privind viitoarea taxă de poluare aplicabilă maşinilor. În discuţii sunt cifre de la circa 40 de euro pe an la mașinile euro 5 și 6, până la 200 de euro pentru cele foarte poluante, non euro și euro 1.

Sistemul, format pentru a aduce încasări bugetare, va cuprinde probabil şi taxe intermediare între cele două, asemănător cu impozitul pe mașini.

În România sunt peste 2,5 milioane de mașini mai vechi de 16 ani (produse înainte de 2000-2001), ce se înscriu la taxa maximă de 200 de euro pe an. Rezultă jumatate de miliard de euro anual de pe urma acestei taxe.

Rămâne de văzut cine va mai plăti aceste taxe, proprietarii alegând, cel mai probabil, să ducă aceste maşini la casat, dările se vor apropia de valoarea autovehiculelor respective.

Vezi și Noua taxă auto în 2018. Se va aplica tuturor proprietarilor de mașini, chiar dacă au plătit timbrul de mediu

Cel mai probabil, sistemul privind această taxă este creat pentru a acoperi sarcina de plată a vechii taxe auto sau a timbrului de mediu, pe care guvernul trebuie să le returneze celor de la care le-a încasat ilegal.

Potrivit celor mai recente date, în primele 11 luni ale anului au fost înmatriculate 474.487 de maşini second-hand, cu 71% mai multe faţă de perioada similară de anul trecut.

Pe primele trei locuri la numărul înmatriculărilor de autoturisme rulate se află: Volkswagen, cu 124.533 de exemplare (+58,04% faţă de perioada ianuarie – noiembrie 2016), Opel (58.934, +31,55%) şi Ford (46.838 unităţi, +51,70%), potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

surse: digi24.ro, DRPCIV

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax