Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxa auto, mai uşor de recuperat. Senatul a adoptat clarificări la procedura de restituire a acesteia

Publicat

Un nou proiect de lege referitor la restituirea taxei auto a fost adoptat, marţi, de Senat. Prin acesta se clarifică normele legislative pentru procedurile de restituire a taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, la taxa de poluare pentru mașini și a timbrului de mediu.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 68/2017 se referă la procedura în două situații de excepție. Dacă nu este depusă dovada plății de către contribuabil, autoritatea fiscală centrală verifică existența acesteia în baza de date. De asemenea, dacă autovehiculul pentru care s-a plătit taxa nu a fost înmatriculat de către plătitor, nu mai sunt necesare copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

Actul normative mai prevede și termenele în care se restituie sumele stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, atât în cazul taxelor, cât și în cazul timbrului de mediu:

– taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018

– timbrul de mediu se restituie de organele emitente ale acestora în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

Proiectul mai trebuie adoptat şi de Camera Deputaţilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax