Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxă de 10% pe venit pentru cei care au încasat deja banii depuşi la Pilonul II de pensii

Publicat

bani

Persoanele care au încasat deja pensia din Pilonul II de pensii au constatat că statul reţine impozit de 10% pe venit, la încasarea banilor.

Taxa este cel puţin suspectă, în condiţiile în care banii sunt depuşi de tine, nu sunt venituri (decât în marja modică a randamentului oferit de administratorii privaţi) şi au fost deja impozitaţi din salariu.

Persoanele care au ajuns la vârsta pensionării şi şi-au încasat pensia într-o singură tranşă au fost în număr de 7.730 şi au încasat în total 68.574.557 lei.

Rezultă o pensie medie de 8.871 de lei, pensie încasată într-o singură tranşă de către beneficiarul Pilonului II, în 7-10 ani de cotizaţii în sistemul privat.

Nu mică le-a fost surpriza proaspeţilor pensionari când au constat că suma nu este liberă de sarcini, ci e taxată cu 10% – impozitul pe venit.

Astfel, impozitul mediu către stat anul acesta a fost de 887 lei, ceea ce aduce pensia privată medie încasată până în prezent la 7983,9 lei, scrie Economica.net.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovi

    vineri, 01.06.2018 at 09:14

    „Taxa este cel puţin suspectă, în condiţiile în care banii sunt depuşi de tine, nu sunt venituri (decât în marja modică a randamentului oferit de administratorii privaţi) şi au fost deja impozitaţi din salariu.”
    Fals, nu au fost deja impozitati. Contributia la Pilonul II, la fel ca cea la Pilonul I, se face din salariul brut.
    Impozitul de 10% pe venit se aplica pe suma ramasa dupa plata acestor contributii, deci ele nu sunt impozitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax