Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Discuţii aprinse în Consiliul Local pe tema contractului cu „Grup Corint”. Taxa de intrare în Cetate rămâne în vigoare. Votează: Cu sau fără taxă?

Publicat

Consilierii locali liberali au solicitat din nou, joi, colegilor din CL să elimine taxa de intrare în Cetate pentru cetăţenii cu domiciliul sau reşedinţa în Alba Iulia. Nici de această dată, proiectul de hotărâre iniţiat de aceştia nu a cumulat numărul suficient de voturi. Subiectul nu a fost unul lipsit de discuţii în contradictoriu, mai ales că pe ordinea de zi s-a aflat şi un alt proiect sensibil pentru taberele politice, respectiv revocarea hotărârii privind aprobarea încheierii unui nou contract de asociere între Consiliul Local şi SC „Grup Corint” SA, privind administrarea Cetăţii Alba Carolina şi aprobarea încheierii unui act adiţional.

Deşi acest proiect de hotărâre a fost iniţiat de către primarul Mircea Hava, la solicitarea Instituţiei Prefectului Alba, nici cu privire la acesta nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru a fi adoptat. Cei care au votat împotrivă au fost consilierii liberali şi social-democraţi, care au atras atenţia asupra unor articole din proiectul de hotărâre, referitoare la obligaţiile contractuale ce revin Consiliului Local şi care pe termen lung pot aduce prejudicii acestuia.

În acest sens, consilierul PNL Sorin Coşeriu a adus în discuţie Punctul 2.4, Articolul 2 din Contractul de asociere prin care Consiliul Local se obligă să despăgubescă firma „Grup Corint”, în cazul în care doreşte continuarea lucrărilor cu un terţ, cu întreaga valoare la zi a tuturor investiţiilor efectuate de către aceasta şi este de acord să despăgubească societatea menţionată, pentru întreaga afacere pierdută, cu suma stabilită de către instanţele de judecată. Sorin Coşeriu a încercat să arate că foarte multe articole din acest contract de asociere nu sunt clar redactate şi pot dăuna Primăriei Alba Iulia.

Consilierii locali şi-au oprit privirile asupra unui alt articol care, din cauza faptului că este redactat într-o manieră inexactă, poate avea repercusiuni în cazul producerii unei rupturi între cele două părţi contractante. „Consiliul Local Alba asigură pe SC Grup Corint SA că este unicul proprietar al terenurilor şi construcţiilor”, se arată în Art 2.2 din contractul de asociere. Liberalii au încercat să puncteze faptul că din acest articol reiese că „Grup Corint” este singur proprietar, când, de fapt, Consiliul Local deţine acest drept. „Forma în care este redactat poate induce exact contrariul, iar noi sugerăm să introducem anumite prevederi care să prevină eventuale interpretări greşite.”, a spus Sorin Coşeriu.

Deşi aceste observaţii au dat de gândit celorlaţi consilieri locali, nici o decizie în acest sens nu a fost luată, iar contractul a rămas în forma iniţială, aşa cum a fost votat în noiembrie 2010.

După restaurarea şi reamenajarea Cetăţii Alba Carolina este posibil ca administraţia să impună o taxă de intrare inclusiv pentru locuitorii municipiului Alba Iulia. Sunteţi de acord cu această taxă?

  • Nu sunt de acord cu această taxă (63%)
  • Sunt de acord sa plătesc o taxa numai dacă vizitez anumite obiective din interiorul Cetăţii (27%)
  • Da, vreau să platesc taxa (9%)
  • Nu stiu, nu ma intereseaza (0%)
  • Total voturi: 216

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. toma

    joi, 31.03.2011 at 19:02

    Redactari de text inexacte intentionat. Sa nu credeti ca cei ce au pus acest text pe hirtie nu stiau ce scriu. Adevarate bombe cu efect intirziat.
    Cu privire la acea taxa de intrare in Cetate -incasarea ei – parerea mea e ca ar trebui (la terminarea lucrarii) trecuta, integral, in sarcina primariei, singura in drept sa beneficieze de acele sume care in final sa fie reinvestite in alte lucrari spre folosul comunitatii si nu sa intre in buzunarul nu stiu cui.

  2. zvetlana

    joi, 07.04.2011 at 21:39

    Impartialilor si echidistantilor! publicati doar comentariile care va avantajeaza. Halal jurnalism! Nu cumva sa ranim jurnalista cu 3 surse. Eu va propun sa faceti un concurs, care e cel mai tare site de stiri din Europa, sa va votati voi pe voi si sa castigati si sa va simtiti cei mai tari, acolo in bucataria voastra.

  3. Claudiu Makkai

    vineri, 08.04.2011 at 07:55

    @Zvetlana, tocmai ai avut dovada impartialitatii noastre. Comentariul tau gratuit-rautacios a fost publicat. Daca mai ai si alte nemultumiri te astept la sediu redactie noastre. Multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax