Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxa la Fondul de mediu se va depune în format electronic. Proiect de ordin, la Ministerul Mediului

Publicat

laptop calculator

Ministerul Mediului dorește implementarea „Declaraţiei electronice”, corelată cu sistemul de taxe, contribuții, penalități și alte sume datorate Fondului pentru mediu cu titlul de obligații fiscale. Acest serviciu urmează a fi dezvoltat de către Administrația Fondului pentru Mediu şi va fi pus la dispoziția contribuabililor / plătitorilor în mod gratuit. Potrivit ministerului, utilizând acest sistem de raportare, agenţii economici vor beneficia de o serie de avantaje: excluderea necesităţii de deplasare la sediul instituției, economisirea resurselor alocate pentru raportare fiscală, flexibilitatea orarului de prezentare a declaraţiilor.

Măsura este cuprinsă în proiectului de ordin privind modificarea și completarea Ordinului ministrului mediului nr. 591/2017 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului „Declaraţie privind obligaţiile la Fondul pentru mediu” şi a instrucţiunilor de completare şi depunere a acestuia, publicat în dezbatere publică în 23 noiembrie pe pagina instituției.

Ordinul ministrului mediului nr. 591/2017 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului “Declaraţie privind obligaţiile la Fondul pentru mediu” şi a instrucţiunilor de completare şi depunere a acestuia, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 288 din 24 aprilie 2017, se modifică și se completează după cum urmează:

La articolul 3, alineatele (1) și (2) se modifică și vor avea următorul cuprins:

”(1) Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu se depune în format editat pe suport hârtie sau se transmite în format electronic la Administraţia Fondului pentru Mediu.

(2) Formularul pe suport hârtie şi formatul electronic al declaraţiei prevăzute la art. 1 se editează folosindu-se programul informatic de asistenţă pus la dispoziţia contribuabililor/plătitorilor, în mod gratuit, de către Administraţia Fondului pentru Mediu, la adresa www.afm.ro.”

Proiectul mai prevede ca pentru declararea unei singure obligaţii de plată, pentru aceeaşi perioadă de raportare, să nu se utilizeze simultan mai multe metode de depunere a declaraţiilor fiscale. Dacă vor exista astfel de cazuri, va fi luată în considerare prima declarație depusă.

La articolul 3, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

”(4) În declaraţii nu se înscriu taxe, contribuţii sau alte sume datorate la Fondul pentru mediu, stabilite prin decizii emise de organul fiscal ca urmare a acţiunilor de inspecție fiscală.”

sursa: legestart.ro, mmediu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax