Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Taxă pe zahărul din prăjituri. ANAF va trebui să verifice rețetele

Publicat

prajitura dulciuri

Taxă pe zahărul din prăjituri: Fiscul va controla rețetele de prăjituri și va taxa cu 19% zahărul adăugat. Inspectorii ANAF vor verifica dacă prăjiturile au cel puțin 10 grame de zahăr adăugat la 100 de grame.

Dacă au, fiscul le va taxa suplimentar, transmite Antena3. Unul dintre modurile prin care se poate face asta ar fi acela ca inspectorul ANAF să se ducă și să să verifice rețetele prăjiturilor și torturilor, pentru a putea afla exact cantitatea de zahăr.

O altă variantă ar fi ca rețetele să fie trimise de cofetari, la ANAF, în fiecare lună.

Această încurcătură vine din legea prin care au fost crescute și introduse noi taxe prevede că prin zahăr adăugat.

Citește și: Modificări fiscale importante la începutul anului 2024. Majorări de TVA, taxe în plus și obligații noi pentru unii contribuabili

Prin zahăr adăugat se înțelege: zahăr din trestie, zahăr brun, zaharoză cristalină, zahăr invertit, dextroză, melasă, zaharuri din miere, melasă și siropuri, cum ar fi sirop de malț, sirop de fructe, sirop de malț de orez, sirop de porumb, sirop de porumb bogat în fructoză, sirop de arțar, sirop de glucoză, glucoză-fructoză, fructoză, zaharoză, glucoză, lactoză, lactoză hidrolizată, galactoză, zaharuri în nectaruri, cum ar fi nectarul de flori de cocos, nectarul de curmale, nectarul de agave, zaharuri din dulceață, adăugate ca ingrediente.

Conform notei de fundamentare a actului normativ, „această măsură are în vedere descurajarea consumului de băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr, băuturi energizante etc., cu impact asupra sănătății consumatorilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelețu Anuta

    joi, 15.02.2024 at 08:22

    Se poate că perioada fanariotă din istoria noastră a revenit. Cine nu înțelege, să caute în istoria adevărată a țării noastre care se învăța înainte cu vreo 30…40 de ani și în care se spunea ce taxe puneau fanarioții (grecii) pe p populația țării din acei ani, cei săraci având cel mai mult de suferit. Se pare politicienii noștri(nu vreau să le dau numele sau partidele din care fac parte) copiază tot ce a fost mai rău în țara noastră în vechime. Mâine, poimâine ne pun taxă și pe oxigenul inspirat, că pe bioxidul de carbon sunt oricum pe-aproape.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax