Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Taxă pentru Netflix, HBO și alte platforme de streaming de filme. Proiect al Guvernului Cîțu

filme

Publicat

Guvernul Cîțu vrea să impună o taxă de 4% din veniturile obținute platformelor de streaming de filme și seriale, precum și una de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost, potrivit unui proiect de lege.

Cu alte cuvinte, ar urma să fie taxate companii precum Netflix, HBO etc. Proiectul de lege a fost transmis de Guvern către Parlament, iar în decursul ultimei luni a primit avize de la comisiile de specialitate din Camera Deputatilor.

Taxa este menită să completze lista contribuțiilor la Fondul cinematografic, iar modificările au fost propuse la cererea Centrului Național al Cinematografiei.

În cazul furnizorilor cu sediul în alt stat membru al Uniunii Europene, veniturile asupra cărora se impune contribuţia sunt cele obţinute pe teritoriul României.

Nu se aplică furnizorilor ale căror venituri, pe ultimul an fiscal, nu au depăşit echivalentul în lei, la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României, al sumei de 65.000 de euro sau al căror nivel de audienţă este sub 1%, raportat la numărul de abonaţi la nivel naţional, la serviciile de transmisie de date care asigură accesul la internet în bandă largă.

Conform datelor Observatorului Audiovizual European, în România sunt circa 1.160.000 de utilizatori de astfel de platforme, unde primele trei clasate deţin circa 99% din cota de piaţă.

Sursă: Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Partz

    miercuri, 10.11.2021 at 19:40

    Tara arde si baba se scartzaie in dos !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate