Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TAXĂ SPECIALĂ de SALUBRIZARE pentru locuitorii din Alba Iulia care nu au încheiat contract cu operatorul de servicii. Propunere în Consiliul Local

Publicat

pubele polaris

pubele deseuri polaris gunoi Pentru a asigura finanţarea serviciului de salubrizare din Alba Iulia, administraţia locală propune taxă specială pentru utilizatorii beneficiari care nu au încheiat contract cu operatorul Polaris M Holding SRL Constanţa. Este vorba despre tarife cu 20 la sută mai mari faţă de cele ale beneficiarilor cu contract. Un proiect de hotărâre cu acest subiect va fi supus la vot în şedinţa CL Alba Iulia din 30 septembrie.

Tarifele propuse în acest sens sunt:

Persoane fizice: 4,98 lei/persoană/lună, inclusiv TVA

Persoane juridice: 63,30 lei/mc, inclusiv TVA

Această prevedere este trecută în legislaţia în vigoare privind serviciul de salubrizare a localităţilor, iar autoritatea locală este obligată la instituirea unei taxe speciale şi să deconteze lunar operatorului, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei efectuate la utilizatorii fără contract, se arată în documentaţia de proiect.

Persoanele fizice şi juridice care nu sunt în relaţii contractuale cu operatorul produc la rândul lor deşeuri, similar cu cei care au contractat aceste servicii şi beneficiază fraudulos de aceleaşi servicii, se mai arată în documentaţie.

De asemenea, iniţiatorii susţin că, pentru acoperirea costurilor efectuate prin prestarea serviciilor de salubrizare în favoarea utilizatorilor fără contract, se impune instituirea taxei speciale pentru cei ale căror contracte au fost denunţate unilateral de operator pentru deachitarea contravalorii serviciilor prestate.

Pentru stimularea beneficiarilor de a încheia contracte, se propune o creştere cu 20% a preţurilor faţă de cele din contract.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax