Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia. Proiect în dezbatere publică

Publicat

Alba Iulia vrea să se alăture orașelor din România care să introducă taxa de promovare turistică. Un proiect în acest sens a fost pus în dezbatere publică și se află în etapa de consultare a populației, care se desfășoară în perioada 20 martie – 09 mai.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 10 mai de la ora 11.00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, str. Calea Moților nr. 5A.

Obiectivele instituirii taxei speciale sunt următoarele:

– promovarea obiectivelor turistice din municipiul Alba Iulia și a destinației turistice Alba Iulia, în ansamblul ei, în vederea creșterii numărului de turiști;

– creșterea calității serviciilor turistice și crearea de noi servicii de turism;

– creșterea numărului de turiști în municipiul Alba Iulia;

– creșterea veniturilor obținute din turism în municipiul Alba Iulia;

– dezvoltarea de proiecte finanțate din fonduri europene direct legate de activitatea turistică, atragerea de investiții în turismul local;

– susținerea proiectelor turistice inovative în vederea dezvoltării smart a turismului;

– susținerea sistemului online de promovare turistică, în coordonate agreate la nivel integrat;

– consolidarea brandului turistic al municipiului Alba Iulia;

– participarea/înscrierea în rețele/organizații/structuri europene sau globale care pot crește valoarea turistică a municipiului Alba Iulia;

– participarea la târguri și evenimente de promovare turistică.

Plătitorii taxei speciale pentru promovarea turistică sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare în structurile de cazare turistică clasificate de pe raza municipiului Alba Iulia.

Cuantumul și termenele de plată a taxei speciale

Cuantumul taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia se stabilește anual prin hotărârea consiliului local privind stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale.

Taxa este nepurtătoare de TVA și se reține la sursă de către structurile de cazare turistică, iar acestea o evidențiază distinct și o înregistrează în contabilitate separat de tariful de cazare și mic dejun.Taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia este lunară.

Nivelul și modul de calcul se stabilesc prin Hotărâre a consiliului local privind stabilirea nivelurilor pentru valorilor impozabile, impozitele și taxele locale.

Taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia se plătește lunar până la data de 10 inclusiv a lunii următoare celei în care a avut loca cazarea.

Orice unitate de cazare care încasează taxa specială de promovare turistică în municipiul Alba Iulia are obligația de a depune o declarație decont conform formularelor tipizate (anexe la prezentul regulament) la Direcția Venituri din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia.

Unitatea de cazare care încasează taxa specială răspunde pentru calculul corect al taxei speciale, depunerea la timp a declarației –decont și plata la timp a taxei speciale către bugetul local.

Pentru neachitarea la termenul de scadență de către structurile de cazare turistică a taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia, datorată bugetului local, se datorează după acest termen majorări de întârziere.

Nivelul majorării de întârziere și modul de calcul al acesteia sunt prevăzute de Legea nr. 207/2015privind Codul de procedură fiscală.

Destinația taxei specialeVeniturile obținute din taxa de promovare turistică se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pentru înființarea serviciilor publice locale precum și pentru finanțarea cheltuielilor curente de întreținere și funcționare a acestor servicii.

Reduceri taxa specială pentru promovarea turistică a Municipiului Alba Iulia

Se reduce cu 50% pentru persoanele fizice care domiciliază în localitățile prevăzute în HG nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico –sociale a unor localități din Munții Apuseni și HG nr. 395/1996 pentru aprobarea Programului special privind unele măsuri pentru dezvoltarea economico –socială a județului Tulcea și a Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”.

Taxa specială încasată de structurile de cazare turistică va fi colectată în bugetul local prin Direcția Venituri din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia.

Sumele colectate din taxa specială rămase neutilizate la sfârșitul anului se vor folosi în anul următor cu aceeași destinație.

VEZI AICI tot regulamentul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax