Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Taxarea concediilor medicale cu 10% a fost eliminată. Decizie în plen, la Senat

Publicat

impozite bani taxe

Taxarea concediilor medicale cu 10% a fost eliminată.

UPDATE: Plenul Senatului a adoptat, luni, cu amendamente, OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, fiind eliminată taxarea cu 10% a concediilor medicale.

Au fost înregistrate 73 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi 31 de abţineri.

Preşedintele Comisiei de apărare Senatului, Nicoleta Pauliuc (PNL), a subliniat că Senatul îndreaptă „o eroare” şi a recomandat instituţiilor abilitate „să fie mai atente dacă există tentative de fraudă” în domeniul concediilor medicale.

Întrebată despre posibilitatea ca „eroarea” din Ordonanţa 115/2023 să fie îndreptată săptămâna acesta de Guvern, printr-o altă ordonanţă, pentru ca intrarea în vigoare a actului normativ să fie imediată şi nu întârziată de parcurgerea întregului circuit parlamentar, Pauliuc a precizat că importantă este remedierea erorii, indiferent de calea legislativă adoptată.

Senatorul USR Ştefan Pălărie a susţinut că Ordonanţa 115/2023 ar putea fi „uşor numită ordonanţa austerităţii şi amanetării viitorului României”.

„Cu această ordonanţă fatală aţi omorât orice şansă de modernizare a României, pentru că aţi vândut-o pe privilegii, pensii speciale, ministere care nu fac nimic, ca cel al Familiei, şi sinecuri pentru oamenii de la partid”, a spus Pălărie.

OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Știrea inițială

Tot luni, comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului au eliminat, prin adoptarea unor amendamente la OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, taxarea cu 10% a concediilor medicale.

Iniţial, Guvernul prevăzuse prin OUG 115/2023, care a primit luni raport de admitere cu amendamente din partea comisiilor raportoare, impozitarea acestor concedii cu 10% de la 1 ianuarie.

Raportul a întrunit 21 de voturi „pentru” şi 8 voturi de abţinere şi „împotrivă”, potrivit Agerpres.

Amendamentele de eliminare a taxării acestor concedii au reunit propuneri din partea senatorilor PNL, PSD, USR. A fost însuşit de Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului.

„Sănătatea, din punctul meu de vedere, nu are culoare politică. A fost o eroare strecurată în această ordonanţă şi eliminăm o inechitate”, a afirmat preşedintele Comisiei de apărare Senatului, Nicoleta Pauliuc.

Senatorul USR Ştefan Pălărie şi-a exprimat nemulţumirea că, deşi a fost eliminată „taxa pe boală”, prin adoptarea altui amendament, se extinde impozitarea cu 10% a pensiilor mai mari de 3.000 de lei şi pentru românii care au lucrat în străinătate.

OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax