Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Taxarea parcărilor publice la Alba Iulia, suspendată. Ce se întâmplă cu abonamentele plătite deja


Publicat

alba iulia

La Alba Iulia, a fost suspendată taxarea parcărilor publice, pe durata stării de urgență. În ceea ce privește abonamentele deja încheiate, valabilitatea acestora se va prelungi cu perioada suspendării taxării. Decizia a fost luată marți, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Reamintim că inițial perioada de amânare a taxării parcărilor a fost până în 31 martie. Acum, aceasta a fost suspendată pe perioada stării de urgență (până în 16 aprilie – n.r.).

Deciziile Consiliului Local pentru Situații de Urgență Alba Iulia de marți, 31 martie:

– suspendarea taxării parcărilor publice din Municipiul Alba Iulia pe durata stării de urgență; abonamentele încheiate deja își vor prelungi valabilitatea cu perioada cât plata parcărilor a fost suspendată;

– obligarea asociațiilor de proprietari din Municipiul Alba Iulia la intensificarea măsurilor de curățenie în scările de bloc;

– realizarea de lucrări de dezinfecție de către personalul primăriei în scările de bloc în care sunt declarate persoane izolate și autoizolate;

– achiziția de substanțe dezinfectante suplimentar față de stocurile existente, respectiv o cantitate suplimentară de 7000 l (8400 kg) hipoclorit de sodiu (12,5% clor activ);

– UAT Municipiul Alba Iulia va zona localitatea în 4 secțiuni și va identifica operatori economici locali care au autorizare pentru lucrări de dezinfecție. Toate operațiunile se vor executa la un tarif/UM plafonat de UAT Municipiul Alba Iulia pentru toate zonele/scările de bloc din Alba Iulia. Raportarea executării lucrărilor se va face pe baza unor tipizate puse la dispoziție de către primărie vizat pentru conformitate de către asociațiile de proprietari;

– Municipiul Alba Iulia va pune la dispoziția societăților autorizate și contractate pentru lucrări de dezinfecție în scările de bloc substanțe dezinfectante (hipoclorit de sodiu – clor activ 12,5%) care vor fi utilizate conform prospectelor și fișelor tehnice ale substanțelor/aviz biocid;

– ritmicitatea executării lucrărilor va fi stabilită de către DSP Alba. Primăria municipiului Alba Iulia va solicita în scris elaborarea calendarului de repetare a lucrărilor de dezinfecție pentru asigurarea climatului de siguranță și securitate a sănătății publice în zona locuințelor colective.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 21 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ – 14 mai

Publicat

Au fost înregistrate 21 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba vineri, 14 mai.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 21.041 de persoane au fost confirmate pozitiv.

În același interval, au fost 19.893 persoane vindecate și 651 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate 602 probe (225 la DSP și 377 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 209.795.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (16 cazuri noi)

Alba Iulia – 8

Ocna Mureș – 3

Abrud – 2

Aiud – 1

Blaj – 1

Sebeș – 1

Rural (5 cazuri noi)

Bistra – 1

Lupșa – 1

Mihalț – 1

Poiana Vadului – 1

Roșia de Secaș – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 1,37 (anterior 1,44):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Blaj – 84 cazuri – 4,05 (anterior 3,81)

Alba Iulia – 165 cazuri – 2,16 (anterior 2,32)

Ocna Mureș – 17 cazuri – 1,22 (anterior 1,22)

Baia de Arieș – 4 cazuri – 1,05 (anterior 1,05)

Sebeș – 31 cazuri – 0,94 (anterior 0,91)

Cugir – 23 cazuri – 0,90 (anterior 1,05)

Aiud – 22 cazuri – 0,87 (anterior 0,87)

Câmpeni – 6 cazuri – 0,82 (anterior 0,82)

Zlatna – 4 cazuri – 0,50 (anterior 0,50)

Abrud – 2 cazuri – 0,38 (anterior 0,38)

Teiuș – 2 cazuri – 0,28 (anterior 0,41)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Râmeț – 5 cazuri – 9,28 (anterior 9,28)

Cergău – 13 cazuri – 7,96 (anterior 8,57)

Roșia de Secaș – 5 cazuri – 3,09 (anterior 3,09)

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Femeie din Blaj, amenințată și agresată de soț. Polițiștii i-au interzis să se mai apropie de ea

Publicat

Polițiștii din Blaj au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat și amenințat, cu acte de violență, fosta soție. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 13 aprilie 2021, polițiștii din Blaj au fost sesizați, de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că, începând cu luna aprilie ar fi fost amenințată, de către fostul soț, cu acte de violență, iar în cursul zilei de 07 mai acesta ar fi agresat-o.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-au interzis să se apropie de fosta sa soție.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal și este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Bătaie pe o stradă din Cugir. Agresorul, un adolescent de 17 ani, a fost reținut de Poliție

Publicat

Un tânăr de 17 ani din Cugir a fost reținut, fiind cercetat pentru lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un alt tânăr din localitatea Vinerea, în timp ce se aflau pe o stradă din Cugir.

Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un tânăr de 17 de ani, din Cugir, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Joi seara, l-ar fi agresat pe un tânăr de 18 ani, din localitatea Vinerea, în timp ce se aflau pe o stradă din Cugir, tulburând liniştea publică.

Cercetările sunt continuate.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Tânăr din Alba, reținut după ce a furat catalizatorul unei mașini. Complicele său, din județul Cluj, căutat de polițiști

Publicat

pol

Un tânăr din Cetatea de Baltă a fost reținut pentru furtul catalizatorului unui autoturism parcat pe raza localității Lopadea Nouă. Polițiștii au percheziționat locuința concubinei tânărului și au recuperat piesa furată. Complicele său este în continuare căutat de Poliție.

Potrivit IPJ Alba, joi, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, cu sprijinul polițiștilor Secției 6 de Poliție Rurală Jidvei, au reținut un tânăr de 26 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, care este bănuit că, în noaptea de 6/7 mai 2021, împreună cu un tânăr de 31 de ani, din comuna Iara, județul Cluj, ar fi demontat și sustras un catalizator de la sistemul de evacuare a gazelor unui autoturism care era parcat pe raza localității Lopadea Nouă.

Ulterior, cei doi ar fi încercat să vândă piesa, dar pentru că nu au găsit un client au ascuns-o în locuința concubinei tânărului din Cetatea de Baltă. Acolo, polițiștii au efectuat o percheziție și au găsit catalizatorul furat precum și uneltele folosite la săvârșirea faptei.

Percheziția a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din carul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate, pentru depistarea tânărului de 31 de ani din comuna Iara, care se sustrage răspunderii penale.

Persoana reținută va fi prezentată în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate