Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TAXE de acces în oraşul Ocna Mureş pentru maşini de mare tonaj. Categorii scutite de la plată, condiţii pentru cereri, sancţiuni

Publicat

Consilierii locali din Ocna Mureş au aprobat taxele de acces pentru autovehiculele de mare tonaj în oraş. Pentru acestea se plăteşte de la 10 lei pe zi la 250 de lei pe an. Taxele speciale sunt încasate pentru eliberarea autorizaţiilor de liber acces pe drumurile publice din oraşul Ocna Mureş, cu excepţia străzilor George Coşbuc şi Horea, pentru autovehiculele care au masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Perioada de valabilitate a autorizaţiei este de 10 lei/zi/autovehicul, 50 lei/lună/autovehicul şi 250 lei/an/autovehicul.

Sumele încasate cu titlu de taxă specială constituie integral venit la bugetul oraşului Ocna Mureş.

Sunt exceptate de la obţinerea autorizaţiei de liber acces autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, pompierilor, serviciilor de ambulanţă, cele ale Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale S.R.I., S.P.P., S.I.E. şi autovehiculele aparţinând altor instituţii şi autorităţi publice precum şi toate autovehiculele care tranzitează oraşul pe traseul ocolitor (strada Digului – segmentul străzii Mihai Eminescu cuprins între str. Digului şi str. Fabricii – strada Fabricii).

Sunt exceptate de la plata taxei speciale pentru eliberarea autorizaţiei de acces autovehiculele pentru care accesul în zonele cu restricţie este necesar pentru: desfăşurarea de activităţi de intervenţii la reţelele de utilităţi publice, derularea unor lucrări publice, transportul şi/sau distribuţia de ajutoare umanitare.

Solicitanţii – persoană fizică sau juridică, proprietar sau deţinător cu orice titlu al autovehiculului – depun o cerere de eliberare a autorizaţiei de acces, la Primăria oraşului Ocna Mureş.

Cererea va fi însoţită de certificatul de înmatriculare al autovehiculului în copie legalizată sau copie simplă atestată pentru conformitate cu originalul de către solicitant precum şi de exemplarul original sau în xerocopie al chitanţei doveditoare a plăţii taxei speciale, în funcţie de perioada de valabilitate sau, după caz, de actul doveditor al încadrării solicitantului, respectiv a autovehiculului pentru care se solicită autorizaţia din categoriile exceptate de la plată.

Pe fiecare autorizaţie se specifică: zona de acces, cu indicarea traseului; numărul de înmatriculare al autovehiculului; numele deţinătorului; perioada de valabilitate; indicarea chitanţei de plată a taxei speciale sau menţiunea „scutit”, după caz.

Autorizaţia nu este transmisibilă.

Renunţarea solicitantului la dreptul de acces după ce autorizaţia de liber acces a fost înregistrată şi eliberată nu îi dă dreptul acestuia de a i se restitui, total sau parţial, suma achitată cu titlu de taxă specială pentru eliberarea autorizaţiei de liber acces.

Circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice din oraşul Ocna Mureş pe care există restricţii cu privire la tonaj fără a deţine autorizaţia de liber acces eliberată în condiţiile prevăzute, precum şi imposibilitatea de a prezenta autorizaţia cu ocazia controlului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă al cărei cuantum este cuprins între 200 lei – 1.000 lei.

Contravenienţii sancţionaţi în baza prezentei hotărâri pot achita, în termen de 48 de ore de la primirea procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, jumătate din valoarea minimă a amenzii la serviciul venituri ale bugetului local, impozite şi taxe locale din cadrul Primăriei oraşului Ocna Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax