Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Taxe noi propuse de Guvernul Ciucă. Sistem nou de taxare pentru camioane și taxe mai mari pentru vehiculele de pasageri poluante

Publicat

Programul de guvernare PNL – UDMR depus sâmbătă în Parlament, în vederea obținerii votului de învestitură pentru Guvernul Nicolae Ciucă, prevede apariția de noi taxe.

Taxe mai mari pentru vehiculele de pasageri poluante și un sistem nou de taxare pe baza distanței pentru camioane

Potrivit documentului, se dorește introducerea de taxe mai mari pentru proprietarii de vehicule de pasageri poluante, pe baza principiului „poluatorul plătește”.

La categoria – Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră/Decarbonizarea transportului rutier în linie cu principiul „poluatorul plătește”, programul de guvernare prevede:

„Intrarea în vigoare a legii pentru implementarea unui nou sistem de taxare pe baza distanței pentru vehiculele grele (camioane) și introducerea de taxe mai mari pentru deținerea în proprietate a celor mai poluante vehicule de pasageri (autoturisme / autobuze / autocare), pe baza principiului <poluatorul plătește> și a principiului taxării ecologice”

Taxe pentru serviciile consulare prestate în regim de urgență

„Pentru asigurarea resurselor umane, financiare și logistice necesare atingerii obiectivelor legate de extinderea și modernizarea oficiilor consulare și în vederea creșterii capacității procesare a serviciilor consulare, Guvernul va întreprinde demersurile legislative necesare pentru introducerea unor tarife pentru prestarea în regim de urgență a serviciilor consulare și a taxelor consulare pentru serviciile consulare prestate cetățenilor străini.

În continuare, nu vor fi percepute taxe consulare pentru prestarea serviciilor consulare solicitate de cetățenii români în regim normal”, se mai precizează în programul de guvernare.

sursa: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maciuca

    duminică, 31.10.2021 at 08:20

    Pacat de o cariera de exceptie, sa o distrugi printe smecherii din politica !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax