Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxe pentru autorizaţii speciale şi avize aferente maşinilor grele care circulă pe drumurile din judeţul Alba, la aprobat în şedinţa CJ

Publicat

tarife cj alba transport Consilierii judeţeni vor avea de aprobat în şedinţa de joi tarifele suplimentare pentru anul 2015 de utilizare a drumurilor judeţene, aplicate pentru vehiculele rutiere a căror masă totală maximă admisă, masă maximă admisă pe axe şi/sau ale căror dimensiuni maxime admise de gabarit depăşesc limitele legale. Taxele variază de la 28, 5 euro pentru un aviz până la 42 de euro pentru autorizaţie specială.

Persoanele fizice şi juridice române sau străine vor achita în lei tariful exprimat în euro, la cursul de schimb valabil pentru prima zi a lunii octombrie, comunicat de Banca Centrală Europeană şi publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, curs aplicat incepand cu data de 1 ianuarie a anului calendaristic urmator, se arată în proiect (vezi tarifele în foto ataşat).

Sunt exceptate de la plata tarifelor suplimentare de utilizare a drumurilor de interes judetean:

– transporturile efectuate cu vehiculele rutiere deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de unităţile Ministerului Apărării Naţionale, cele ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania – SA şi de către subunitatile acesteia;

– vehiculele specializate utilizate în exclusivitate pentru servicii de ambulanţă;

– transporturile efectuate cu vehiculele deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de serviciile de urgenţă;

– vehiculele care efectuează transporturi în interesul NATO sau al Parteneriatului pentru Pace;

– vehiculele care efectuează transporturi funerare;

– vehiculele care efectuează transporturi de echipamente de prim ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale;

– vehiculele rutiere specializate, inclusiv vehiculele rutiere care efectuează transportul acestora, care participă la acţiuni de deszăpezire sau în situaţii de urgenţă, calamitate, dezastre naturale, cauzate de fenomene meteorologice deosebite communicate de Administraţia Naţională de Meteorologie prin cod portocaliu sau roşu.

Autorizaţia specială de transport se eliberează şi în cazul transporturilor exceptate de la plata tarifelor suplimentare de utilizare. În acest caz nu se va percepe tariful de eliberare.

Utilajele sunt considerate mărfuri indivizibile chiar dacă sunt transportate având demontate părţi componente.

La eliberarea autorizaţiilor speciale de transport se vor lua în considerare şi măsuratorile efectuate pe reţeaua internă de drumuri judeţene de organele cu atribuţii de control al transporturilor rutiere.

Tarifarea pentru eliberarea autorizaţiei speciale de transport se efectuează pentru fiecare document eliberat.

Nu se aplică tarife suplimentare, nu se eliberează AST şi nu se impun condiţii pentru însoţire dacă depăşirea masei maxime admise pe axe şi a masei totale maxime admise sau a maselor pe axe şi a masei totale înscrise în AST, rezultată în urma cântăririi, este de până la:

– 4% inclusiv, pentru masa pe axa simplă;

-) 4% inclusiv, pentru masa pe axa dublă;

-) 4% inclusiv, pentru masa pe axa triplă;

– 5% inclusiv, pentru masa totală.

Tarifarea pentru depăşirea masei totale sau pe axe nu se aplică pentru vehiculele de transport de persoane (autoturisme, microbuze, autocare, autobuze).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax