Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxe suplimentare pentru șase categorii de bunuri, de la 1 septembrie. Vezi cât vor fi accizele stabilite de Guvern

Publicat

De la 1 septembrie, Guvernul va taxa suplimentar șase categorii de bunuri, în urma modificărilor din Codul fiscal. Actul normativ prevede noi produse în categoria celor accizabile, astfel că se vor percepe accize pentru bijuterii, blănuri naturale, iahturi, autoturisme, arme de vânătoare, cartușe cu glonț și altele.

După modificările făcute la începutul lunii august, de la 1 septembrie Guvernul va aplica accize pentru o serie de bunuri de lux, precum:

– bijuteriile din aur și platină, cu excepția verighetelor – acciza de 1 euro/gram pentru bijuteriile până la 14k și de 2 euro/gram pentru cele peste 14k.

– blănurile naturale – acciza este între 50 și 1.200 euro/bucată, în funcție de costul de achiziție al blănurilor

– iahturile si alte nave, ambarcațiuni cu sau fără motor pentru agrement, cu excepția celor destinate utilizării în sportul de performanță – se vor taxa numai iahturile și navele care au lungimea egală sau mai mare de 8 metri (acciza fiind de 500 euro/metru liniar) și navele cu motor peste 100 de cai-putere (acciza fiind 10 euro/CP) pentru navele cu motor peste 100 CP.

– autoturismele si autoturismele de teren, inclusiv cele importate sau achizitionate intracomunitar, noi sau rulate, capacitatea cilindrică este mai mare sau egală cu 3000 cm3 – acciza este de 1 euro/cm3.

– armele de vânătoare si armele de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv – acciza este cuprinsă între 50 si 1.500 euro/bucata, în funcție de costul de achizitie al armelor

– cartușele cu glonț si alte tipuri de muniție pentru armele prevăzute anterior – acciza variază între 0,1 și 0,4 euro/bucată în functie de costul de achiziție.

 sursa: ampress.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax