Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxele de şcolarizare, dar şi taberele şi excursiile ar putea deveni cheltuieli deductibile limitat pentru firme şi PFA. Proiect

Publicat

bani Un proiect de lege depus la Senat prevede că taxele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar acreditat vor fi cheltuieli deductibile limitat pentru firme și PFA.

Acesta taxe vor fi incluse în lista cheltuielilor cu deductibilitate limitată, prevăzută în cazul impozitului pe profit la determinarea rezultatului fiscal al firmelor, potrivit proiectului.

Vor fi deductibile la o singură persoană juridică, în limita a 7.000 de euro pe an (echivalent în lei), pentru copiii salariaților sau ai administratorilor.

Alte cheltuieli deductibile limitat vor fi „taberele, excursiile, alte activități educative extracurriculare și extrașcolare în limita echivalentului în lei a sumei de 500 euro/an pentru copiii salariaților/administratorilor pe bază de decont cu documente justificative”.

Aceleaşi condiţii se vor aplica pentru PFA-uri, la stabilirea venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate. Sunt prevăzute aceleaşi limite: 7.000 de euro pe an pentru copiii salariaților sau ai contribuabililor, respectiv 500 de euro pe an pentru copiii salariaților sau ai contribuabilului.

Aceste modificări fiscale ar urma să elimine discriminările de ordin fiscal dintre școlile de stat și cele private, potrivit iniţiatorilor.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax